Operirao mozak prije osam godina, a sad ga zbog toga UFC otpustio

Operirao mozak prije osam godina, a sad ga zbog toga UFC otpustio

Foto: YouTube (screenshot)

UFC je jednostrano raskinuo suradnju s Jonathanom Meunierom (30), kanadskim borcem polusrednje kategorije koji je otpušten zbog nekadašnjih zdravstvenih problema.
 
Američki mediji kao razlog spominju operaciju mozga kojoj je Jonathan Meunier bio podvrgnut 2010. godine kada mu je sanirano manje moždano krvarenje. 
 
Prema dostupnim informacijama, Jonathan Meunier proživio je zadebljanje kapilarnog čvora uzrokovanog izljevom krvi u moždanoj kori koje s vremenom može nabujati i pod opterećenjem izazvati moždanu kap.
 
Vođeno promijenjenom politikom, UFC-ova vrhuška više ne želi riskirati s borcima spomenute ili slične dijagnoze. Cilj Svjetske organizacije mješovitih borilačkih vještina jest zdravstveno zaštititi svakog pojedinog borca te osigurati se od potencijalnih bolničkih troškova i sudskih tužbi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jonathan Meunier, poznatiji pod nadimkom "Francuski pauk", u UFC-ovom oktogonu debitirao je 2016. godine protiv Colbyja Covingtona. U kratkoj karijeri zabilježio je osam pobjeda i jedan poraz.  
 
Kako bi se gospodski ponijelo i ostavilo pozitivnu sliku u očima javnosti, UFC-ovo vodstvo preporučilo je Jonathana Meuniera kanadskom TKO MMA-u. Nakon liječničkog pregleda, kojim je ustanovljeno kako je spreman za predstojeće mečeve u ringu, Kanađanin je dobio angažman i potpisao ugovor. 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara