Opsadno stanje u Kölnu: Zbog dolaska 5 tisuća Delija Nijemci zatvorili škole i fakultete! Navodno uhićen i Bogdanov

Opsadno stanje u Kölnu: Zbog dolaska 5 tisuća Delija Nijemci zatvorili škole i fakultete! Navodno uhićen i Bogdanov

Foto: Telegraf.rs, Getty Images

VEČERAS od 19 sati u Kolnu, utakmicu drugog kola Europa lige igrat će domaćin i Crvena zvezda.
 
Zbog invazije više od pet tisuća Zvezdinih navijača u tom njemačkom gradu, policija i gradske vlasti proglasili su izvanredno stanje zbog potencijalnih nereda između dviju navijačkih skupina i policije.
 
Cijeli je grad pod opsadom organa reda. Kolnom patroliraju policija i specijalne jedinice koji imaju zadatak spriječiti da i najmanja grupa Delija bude bez nadzora. Kao što se vidi na naslovnoj fotografiji koju su u središtu Kolna snimili kolege iz Telegrafa, nekoliko navijača srpskog kluba sjede u kafiću pod budnim okom policije koja motri svaki njihov korak.
 
Novinar Telegrafa, koji je na licu mjesta, izvještava da je čak sedam policijskih kombija raspoređeno oko čuvene katedrale, inače simbola ovog njemačkog grada.
 
Njemački mediji pišu da je sinoć kasno navečer uhićeno osam navijača Zvezde, a navodno jedan od njih je po zlu poznati Ivan Bogdanov.
 
 
Zbog straha od velikih nereda škole i fakulteti u Kolnu u četvrtak će raditi skraćeno, tako da će učenici i studenti već do 12 sati završiti sve obaveze koje imaju.
 
Policija i gradske vlasti također apeliraju na građane da u širokom luku zaobilaze strogi centar grada koji bi potencijalno mogao biti ratna zona.
 
Sinoć kasno navečer jedna skupina Delija bakljama u centru grada dala je naslutiti kako bi to danas u Kolnu moglo izgledati.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara