Orlovi, sada se pokažite: "Prvi puta pod imenom Srbija, to je naš motiv!"

Tekst: D.R.
Foto: AFP

ORLOVI, sada se pokažite, poruka je medija u Srbiji Antićevoj reprezentaciji koja danas u Pretoriji prvi puta u povijesti izlazi pred svjetsku publiku. Iako javnost u Srbiji ne pristaje na takav podatak, i izbornik Srbije naglašava da večerašnja utakmica otvara novu eru. Traži se pobjeda, tri boda protiv Gane na startu bila bi kapitalna prednost.

> Susjedi glavni akteri trećeg dana: Slovenija i Srbija protiv afričkog kontinenta

> SVE O SP-u NA INDEXOVOJ TEMI

"Gana je četiri puta bila prvak Afrike, aktualni je viceprvak tog kontinenta, kao i šampion svijeta za igrače do 21 godine. To najbolje govori o kakvom protivniku je riječ. Oni imaju izražen nacionalni motiv, izuzetno su spremni, čvrsti, jaki u duelu jedan na jedan, ali i mi imamo kvalitete", rekao je Antić za Kurir te dodao;

"Moji igrači znaju igrati kad treba, daju najviše kad je pritisak najveći i oni su za mene šampioni. U finalu nije bitno samo sudjelovati nego i pobjeđivati, a utakmica s Ganom za nas je prvo finale. Prvi put na Svjetskom prvenstvu igramo pod imenom Srbija, što nam daje snagu i veliki motiv. Sebi smo pokazali što hoćemo, a sada želimo to pokazati i drugima."

Udarnu postavu koja će istrčati protiv Gane Antić nije želio otkriti.

"Tu informaciju priopćit ću igračima tek na sastanku prije utakmice, jer volim prespavati takve odluke. SP je natjecanje na kojemu ne morate pobijediti samo protivnika, već i samog sebe. Prije utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve ovisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu. Pred nama je turnir, a ne jedna utakmica".

Gana kao Inter

S druge strane terena, stajat će još jedno srpsko lice. Milovan Rajevac morao se braniti od insinuacija da protiv "svojih" neće krenuti punim gasom. Podlogu za takvu atmosferu zlonamjernici su našli u jednom davnom slučaju sa SP-a 1974. kada je Blagoje Vidinić, na klupi Zaira od Srbije primio devet komada. No, prava je istina da je Ganu primjerice do najvećeg uspeha na SP vodio upravo Srbin - Ratomir Dujković, a da je na njihovoj klupi sjedio i Milan Živadinović.

"Postoje određene insinuacije, prema kojima neću biti potpuno posvećen pobjedi nad Srbijom. To su gluposti. Razumijem strast zbog sudjelovanja na Mundijalu, ali oni koji serviraju takve priče trebali bi se zamisliti jer nisam ovdje da bih nekome poklanjao bodove", oštro je poručio Rajevac uoči današnjeg ogleda.

U taboru Gane Srbe vide kao jednog od favorita da iznenade svijet. Krenut će s jednim napadačem, i ne mare za kritike o defenzivnom pristupu. Ističu, i Mourinhu prigovaraju da igra defenzivno....

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara