TRANSFERI

Osijek dogovorio najveći transfer u povijesti kluba. Donosimo detalje

Osijek dogovorio najveći transfer u povijesti kluba. Donosimo detalje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZAVRŠENA je saga oko odlaska Boška Šutala iz Osijeka. Osijek je prihvatio ponudu Atalante koja iznosi pet milijuna eura i 10% od sljedećeg transfera, a i Šutalo je pristao na ponudu talijanskog kluba, nakon što ju je prvi puta odbio.

Ponudu je odbio zato što mu je talijanski klub nudio 200 tisuća eura godišnje, koliko je mogao dobiti i u Osijeku. Očito je ponuda podebljana pa je Šutalo na kraju pristao otići iz Osijeka. Ranije danas smo pisali kako je posao pitanje sata, a sada je i dogovoren. 

"Bilo mi je iznimno drago biti član ovog kluba i dio ovog grada. Istovremeno sam i sretan i tužan, ali takav je život. Treba se ići naprijed te ustrajati u svojim ciljevima. Naravno, svojem NK Osijeku želim sve najbolje, puno sreće i uspjeha", rekao je Boško Šutalo za Bijelo-plavu birtiju.

Šutalo je u Atalantu doveden kao izravna zamjena za vremešnog Masiella koji ima 34 godine i odlazi u Genou. Atalanta je u međuvremenu promovirala Brazilca Rogera Ibañeza i činilo se da neće moći garantirati Šutalu minute, ali je onda Brazilac poslan na posudbu s pravom otkupa u Romu i otvorio se prostor. 

Riječ je o najvećem transferu u povijesti Osijeka. Dosad je najskuplji bio Jurica Vranješ koji je u Bayer Leverkusen otišao za tri milijuna eura, a iza njega su Haris Hajradinović koji je za 2,5 milijuna eura otišao u Kasimpašu i Borna Barišić kojeg je kupio upravo Rangers, za 2,45 milijuna eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara