Osijek ugostio EP u streljaštvu zračnim oružjem, došlo 590 natjecatelja

Osijek ugostio EP u streljaštvu zračnim oružjem, došlo 590 natjecatelja
Foto: EPA

NA Europskom prvenstvu u streljaštvu zračnim oružjem "EPSO 2019", u Osijeku će se od 16. do 25. ožujka okupiti 590 natjecatelja iz 46 zemalja, koji će, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, ostvariti 937 nastupa u 29 različitih disciplina, od kojih je većina olimpijskih.

Direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić ocijenio je u četvrtak na konferenciji za novinare da se radi o vrlo bitnom događaju za streljački sport Osijeka i Hrvatske, ali i iznimno masovnom natjecanju, s obzirom na broj sudionika i zemalja iz kojih dolaze:

"Dobiti organizaciju ovakvog prvenstva je prava potvrda uvjerenja nadležne europske i svjetske federacije da u Osijeku postoji tim koji može organizirati takvo natjecanje na ispravan način", istaknuo je Ćelić.

Dožupan Goran Ivanović ocijenio je da su Osijek i Osječko-baranjska županija spremni za organizaciju velikih natjecanja, kao što je ovo Europsko prvenstvo, te da su benefiti koje donose takva događanja puno veći od uloženog novca jer osim natjecateljskog značaja imaju i veliku ulogu u turističkoj i ukupnoj promociji ovog dijela Hrvatske.

Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo Osijek 1784, a za razliku od Europskih prvenstava, koja su se u Osijeku održala 1985., 2009. i 2013. godine na strelištu "Pampas", ovo će biti održano u Nastavno-sportskoj dvorani "Gradski vrt".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara