Osim: Japanci su sretni što su uopće igrali na SP-u, ciljevi su im previsoki

Osim: Japanci su sretni što su uopće igrali na SP-u, ciljevi su im previsoki

IVICA OSIM, sarajevski trener koji će uskoro preuzeti japansku reprezentaciju, poručuje azijskim prvacima kako moraju biti piti realistični u procjenama svoje snage.

"Japanci griješe kada vjeruju da su među najboljim svjetskim momčadima. Možda su u samom vrhu na ekonomskim i političkim područjima, no ne i u nogometu." - navodi Osim, koji je odveo Jugoslaviju do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.

Osim se Japancima već dokazao nakon što je prosječan JEF United odveo do osvajača Kupa prošle sezone, te dodaje kako su želje "Plavih Samuraja" mnogo veće od onoga što realno mogu ispuniti.

"Sretni su što su na Svjetskom prvenstvu mogli igrati na istom nivou kao i njihovi suparnici u skupini. Čak je i u Aziji sve manje zemalja za koje mogu biti sigurni da će pobijediti. Nogomet se u svijetu vrlo brzo razvija." - naveo je Osim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim, koji je u JEF Unitedu inzistirao na strategiji "razmišljaj dok trčiš", istaknuo je kako nije sve u mladim i visokim igračima.

"Vrlo je važno pozvati igrače koji će imati mentalne i fizičke karakteristike svojstvene Japancima. To nije posao koji se može učiniti za jedan dan." - zaključio je Osim.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara