HNL

Otac Hrvoja Ćustića: Šuker je Zadru obećao pomoći, ali nije

Otac Hrvoja Ćustića: Šuker je Zadru obećao pomoći, ali nije
Dino Stanin/PIXSELL

NK ZADAR rezultatski je izborio ostanak u 2. HNL, no izbačen je u treći rang jer nema licencu. Komisija za licenciranje nije usvojila žalbu Zadrana pa je potom na klupskoj stranici stiglo priopćenje iz kluba koje potpisuje direktor kluba Svetko Ćustić.

>>> HNS izbacio Zadar iz lige, Šibenik i Cibalia prošli

Objasnio je da Zadar nije dobio licencu jer nije ispunio pet kriterija gdje se dva odnose na infrastrukturu - nemaju dovoljan broj natkrivenih sjedala i nemaju adekvatne pomoćne terene. Uz to, tri se kriterija odnose na financije.

"Ne mogu reći da me ova odluka iznenadila u tom smislu jer sam od početka znao da neke kriterije jednostavno nećemo moći ispuniti. To se prvenstveno odnosi na infrastrukturu i dugovanja iz prošlosti koja smo zatekli. Iznenadila me utoliko što sam imao obećanje izravno od Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, da će doći u Zadar i pomoći nam u rješavanju prvenstveno infrastrukturnih pitanja. To se, nažalost, nije dogodilo, jer očito za HNS Zadar postoji samo jedan dan u godini, kada se tu moraju pojaviti iz protokola. Sve ono što je Zadar dao hrvatskom nogometu očito nema nikakav značaj i nitko se nije niti malo potrudio da nam pomogne, makar u tom infrastrukturnom dijelu. S druge strane, obavijestili smo odgovorne ljude u Gradu Zadru o toj situaciji, ali nažalost, ni s te strane reakciju nismo dobili. Zadar, grad koji je dao četiri viceprvaka svijeta, danas je grad bez adekvatnog nogometnog igrališta i to je naša realnost. Što se financijskih kriterija tiče, napravili smo sve što smo mogli. Riješili smo velik dio dugovanja koja smo zatekli, a preostali dio smo, kroz pregovore s vjerovnicima, umanjili i dogovorili obročnu otplatu. Pritom smo redovito izvršavali sve obveze prema sadašnjim igračima i zaposlenicima, što u prošlosti nije bio slučaj. Angažirali smo i profesionalni računovodstveni servis da se brine o financijama i u tom dijelu smo napravili korak naprijed. No, HNS očito više nema razumijevanja za naše probleme iz prošlosti, a sa sredstvima koja imamo jednostavno ne možemo paralelno rješavati toliko starih dugova, održavati normalno tekuće poslovanje i još graditi infrastrukturu i sportski rezultat."

Na pitanje što ova odluka znači za budućnost NK Zadra, dodao je: 

"Prvo treba iskoristiti svaku pa i najmanju preostalu mogućnost, jer Zadar zaslužuje igrati drugu ligu, što smo ovogodišnjim rezultatima i potvrdili. Onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Mislim da svi koji imalo prate nogomet mogu vidjeti koliko smo napravili i koliko se toga promijenilo u Nogometnom klubu Zadar u posljednje dvije i pol godine. Pokazali smo da se poštenim i predanim radom može napraviti jako puno. Riješili smo i dalje rješavamo stara dugovanja, vratili smo klub u drugu ligu, podigli omladinski pogon koji je bio u rasulu, malo pomalo uređujemo i Stanove i Bagat onoliko koliko možemo, pokrenuli smo niz novih projekata kojima iz dana u dan stvaramo i širimo pozitivnu sliku o klubu… Ako to ne vidi ili ne želi vidjeti onaj tko bi trebao, mi sami ćemo teško nastaviti ovu borbu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara