Otvorena prodaja ulaznica za Euro: Hrvati će, po običaju, čekati zadnji tren

Foto: Cropix / Ronald Goršić

SIMULTANIM ceremonijama u Varšavi i Kijevu otvoren je proces prodaje ulaznica za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Navijači koji na vrijeme žele osigurati dragocjeni papirić mogu se prijaviti od 1. do 31. ožujka. Očekuje se velika navala, i malo je vjerojatno da će svi prijavljeni dobiti željene ulaznice. Stoga će Uefa ulaznice raspodijeliti ždrijebom, i jasno je da se radi o kupovini ulaznica naslijepo, jer navijači neće unaprijed znati koju će utakmicu gledati, već samo gdje i u koje vrijeme. Svi koji se prijave za kupnju ulaznica imat će jednake šanse da uđu u ždrijeb, bez obzira na vrijeme prijave. Na raspolaganju je 1,4 milijuna ulaznica za zavšni turnir, a Uefa očekuje da će 85 posto od ukupnog kontigenta završiti u rukama navijača.

Tri su kategorije Uefine prodaje ulaznica; predbilježba za određenu utakmicu/utakmice, za turneju stadionima u grupnoj ili nokaut fazi te opcija follow my team, koja je svakako najpraktičnija za navijače koji žele pratiti svoju momčad. Kupuje se kompletan paket ulaznica, od početka do finala, a uefa vraća novac za neiskorištene ulaznice Radi se i o vrlo sigurnom modelu, jer za očekivati je da će interesanata biti manje nego ulaznica pa bi svi prijavljeni mogli dobiti ono što žele.

Hrvatskim navijačima manje od 20 posto kapaciteta stadiona

Navijači kojima je Euro 2012. još uvijek predaleko, mogu čekati i HNS-ovu internetsku prodaju koja starta otprilike za godinu dana.  Još uvijek nije poznato s koliko će ulaznica HSN raspolagati, no prema dosadašnjim iskustvima, očekuje se da će hrvatskim navijačima biti na raspolaganju nešto manje od 20 posto od ukupnog kapaciteta stadiona. U najboljem slučaju, radi se o deset tisuća ulaznica po utakmici. Usporedbe radi, za četiri odigrane utakmice na Euru u Austriji dobili smo nešto manje od 30 tisuća ulaznica. Toliko se očekuje i na Euru u Poljskoj i Ukrajini za isti period, no prije svega, očekuje se plasman naše reprezenatacije na završni turnir.

Uefa je objavila i cijene ulaznica, a posebno je zanimljivo da se ulaznice za finale mogu nabaviti već od 50 eura, za treću kategoriju....

• Opening match
Category 1 €250 Category 2 €140 Category 3 €45

• Group matches

Category 1 €120 Category 2 €70 Category 3 €30

• Quarter-finals

Category 1 €150 Category 2 €80 Category 3 €40

• Semi-finals

Category 1 €270 Category 2 €150 Category 3 €45

• Final

Category 1 €600 Category 2 €330 Category 3 €50

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara