SPORTSKE IGRE MLADIH

Otvorenje Sportskih igara mladih u Zagrebu: Sudjeluju Modrić i Mijatović

Otvorenje Sportskih igara mladih u Zagrebu: Sudjeluju Modrić i Mijatović
Foto: SIM

VELIKO otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih održat će se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, s početkom u 11 sati, pod pokroviteljstvom Ine. Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje uz prisustvo 6000 djece i mladih.

Program će za djecu i natjecatelje započeti već od 9.30, kada će prve ekipe na Europskom trgu natjecati u turniru u graničaru. Svečani program i izravan prijenos na N1 i Sport klub televizijama započet će u 11.45 nastupom Zaprešić Boysa.

Videoporuku podrške uputit će Luka Modrić

Igre će otvoriti izaslanik Predsjednika Vlade Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade grada Zagreba Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, pokrovitelja Svečanog otvorenja te Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih. Videoporuku podrške uputit će Luka Modrić, dugogodišnji ambasador i podržavatelj koji je redovito uključen u sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih.

Plamen će na pozornicu u pratnji malih sportaša donijeti Branko Zorko, prvi hrvatski Olimpijac. Otvorenje će podržati i mnogobrojni uzvanici iz političkog i gospodarskog svijeta Hrvatske kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom Predragom Mijatovićem. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  više od  tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba i koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od 6000 djece iz mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrjepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te Plazma, HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku “Sportske igre mladih” i Instagramu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara