Esport

Ove jeseni na Fortnite turnirima podijelit će se 10 milijuna dolara

Ove jeseni na Fortnite turnirima podijelit će se 10 milijuna dolara
Screenshot: Epic Games/Fortnite

TEK što je završila ljetna shema Fortnite Battle Royale turnira pod nazivom Summer Skirmish, Epic Games je najavio i jesensku. Fortnite Fall Skirmish trajat će šest tjedana, a u tom će se periodu igrači boriti za ukupni nagradni fond težak 10 milijuna dolara. 

>100 MILIJUNA DOLARA ZA GEJMERE Evo koja će igra uskoro postati najbogatiji esport

>Zašto ljudi ne mogu prestati igrati Fortnite?

>Pogledajte odgovor Call of Dutyja na megapopularni Fortnite

Epic Games je u svibnju objavio kako su osigurali 100 milijuna dolara za jednu sezonu Fortnite turnira, odnosno Fortnite World Cup 2019. Bio je to jasan znak da Epic želi svoju igru vidjeti među najpopularnijim esport naslovima na svijetu. S takvim nagradnim fondom ne može se mjeriti niti jedan esport. Ovog ljeta krenulo je trošenje spomenutog novca. Fortnite Summer Skirmish serija natjecanja trajala je osam tjedana, tijekom kojih je podijeljeno osam milijuna dolara. Na velikoj završnici u sklopu PAX Westa u Seattlu na kraju je slavio Morgausse, praktički nepoznati streamer i amaterski igrač koji je osvojio 250 tisuća dolara. Tjedan dana nakon što je Morgausse u Seattleu osvojio svoju nagradu, Epic Games je najavio novu seriju turnira pod nazivom Fortnite Fall Skirmish.

Teško da će Epic Games uvelike mijenjati iskušan model, Tako ćemo vjerojatno i ove jeseni vidjeti različite formate natjecanja na kojima će igrati poznati streameri, profesionalni igrači i amateri. Fall Skirmish će trajati šest tjedana, a ukupni nagradni fond iznosi čak 10 milijuna dolara. Možda još jedan amater podigne glavnu nagradu i još kvalitetnije zakorači u profesionalnu karijeru, bilo kao streamer ili pak profesionalni igrač. Epic Games će više detalja objaviti krajem tjedna.

U vrijeme kada se velike esport lige poput Overwatch League i League of Legends Championship Series okreću održivim poslovnim modelima u kojima su timovi franšize (struktura poput one u NBA), Epic Games s Fortniteom gleda u drugom smjeru. Shvaćaju faktor sreće u igri, ali i koncept u kojem glavnu nagradu može osvojiti bilo tko. Upravo je to učinio Morgausse kojeg je prije početka natjecanja na Twitteru pratilo 400 ljudi. Nakon osvajanja Fortnite Summer Skirmisha ta se brojka popela na 24 tisuće. Niti on sam nije mogao vjerovati što mu se dogodilo. Nema kupovanja mjesta u ligi. Otvorene kvalifikacije i jednaka prilika za sve. Tko zna, možda idući pobjednik bude baš vaš prijatelj, susjed ili poznanik s kojim  povremeno zaigrate Fortnite. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara