EURO 2020

Ove tri reprezentacije će sve tri utakmice na Euru igrati kod kuće

Ove tri reprezentacije će sve tri utakmice na Euru igrati kod kuće
Foto: EPA-EFE

DVA DANA prije kraja kvalifikacija poznato je 16 od 24 sudionika Europskog prvenstva koje se sljedećeg ljeta igra u 12 gradova.

Od preostalih osam polovicu ćemo dobiti kroz glavne, a polovicu kroz dodatne kvalifikacije. Ždrijeb skupina Eura je 30. studenog u Bukureštu, a dodatne kvalifikacije igrat će se od 26. do 31. ožujka sljedeće godine. Na njima će igrati reprezentacije po renkingu iz Lige nacija, a igrat će se četiri odvojena "Final Foura" na jednu dobivenu utakmicu. Domaćini finala svakog Final Foura odredit će se ždrijebom 22. studenog.

Ždrijeb skupina Eura bit će poludirigiran jer će domaćini koji su se kvalificirali unaprijed biti smješteni u skupine koje se igraju u njihovim gradovima. No, tri reprezentacije će zbog neobičnog Uefina sustava sve tri utakmice u skupini igrati kod kuće i neće uopće morati putovati. Italija će sve tri utakmice igrati na Olimpicu u Rimu, Engleska na Wembleyu, a Nizozemska u Amsterdamu.

I u ovom ždrijebu neke reprezentacije neće moći biti u istoj skupini iz političkih razloga. Rusija neće moći biti u skupini s Kosovom ili Ukrajinom. BiH, Srbija i Kosovo također ne bi mogli igrati međusobno, ali te tri reprezentacije gotovo sigurno će igrati u dodatnim kvalifikacijama, što znači da će u ždrijebu biti u istoj jakosnoj skupini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara