Ovo je najgorih deset sekundi nogometa u novijoj povijesti

Ovo je najgorih deset sekundi nogometa u novijoj povijesti
Foto: Screenshot

DALEKO od glamura Lige nacija, u Africi su se ovih dana igrale kvalifikacije za Kup nacija, odnosno prvenstvo tog kontinenta.

Tereni u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta izgledali su kao trećeligaški tereni u Hrvatskoj, no ni to ne može biti isprika igračima Lesota i Tanzanije koji su sinoć bili autori možda i najgorih desetak sekundi nogometa zabilježenih televizijskim kamerama.

U 21. minuti susreta jedan tanzanijski igrač vratio je svojem stoperu jako rizičnu loptu. On ju je želio proslijediti golmanu, ali mu je noga zapela za jednu od stotine grba na terenu pa je neočekivano proigrao lesotskog napadača Tumela Khutlanga.

Tumelo je želio raspaliti po golu, ali je doslovno iskopao rov u travnjaku, slabo zahvatio loptu i golman je prvi došao do nje. No ni on nije najbolje reagirao pa je lopta pala ravno pred Khutlunga. U želji da je isprve zabije u gol, Khutlung je promašio loptu i ona je skakutala ispred gola. 

Tu se u priču uključuju tanzanijski stoperi od kojih jedan odbija loptu prema golu, a drugi, potpuno izgubljen u vremenu i prostoru, završava u mreži. No tu nije kraj jer lopta ponovno dolazi do Khutlunga, ovaj put na metar od gola. Nesretnik ju je želio zakucati u gol svom snagom, ali je opet promašio cijelu loptu i na kraju razočaran sjeo na gol-crtu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara