Esport

Ovo je prva tenisica za profesionalne gamere na svijetu, dobro ste pročitali

Ovo je prva tenisica za profesionalne gamere na svijetu, dobro ste pročitali
Foto: K-Swiss/MIBR

DANAS postoji čitav asortiman proizvoda namijenjenih isključivo za gamere. Iako je to razumljivo kada govorimo o računalnoj opremi i periferiji, i dalje je poprilično čudno kada se radi o odjevnim predmetima, a pogotovo o obući. K-Swiss je u suradnji s Immortals Gaming Clubom proizveo prve tenisice za profesionalne gamere.

>VIDEO Srušen svjetski rekord u najduljem navijačkom valu. Trajao skoro pola sata

>Ovo je vjerojatno najljepše računalo koje smo vidjeli i potpuno je funkcionalno

Gaming računala, miševi, tipkovnice, slušalice i brojna druga pomagala već su standardni u svijetu. Međutim, profesionalni gameri sve su češće fokus prehrambene industrije te industrije sportske odjeće i obuće. Fast food, energetska pića i sokovi, prošlost su za većinu vrhunskih gamera čiji režimi prehrane sve više sliče na one profesionalnih sportaša pa je jasno da dio tog kolača želi ugrabiti i prehrambena industrija s dodacima i proizvodima namijenjenima upravo za gamere. Obećavaju bolji fokus, sve potrebne nutrijente uz, naravno, minimalnu razinu šećera i drugih sastojaka koji su na lošem glasu.

Profesionalni gameri su i zvijezde pa je bitno što nose i kako izgledaju. Tu, pak, u priču dolazi i tekstilna industrija. Neki rade čitave serije proizvoda namijenjenih za gamere, dok neki veliki brendovi sportske odjeće i obuće opremaju profesionalne igrače i timove. Nose dresove, pa zašto ne? Međutim, novitet je prva esport tenisica na svijetu također napravljena u suradnji s profesionalnim gaming timovima. 

Ono što je posebno zanimljivo u toj priči je da profesionalni gameri nerijetko za vrijeme igranja i na najvećim pozornicama svijeta nose papuče ili skidaju tenisice. Tako pokušavaju osigurati jednaku razinu opuštenosti kao kod kuće, odnosno igrati u što sličnijim uvjetima. 

Takvo ponašanje često možemo primijetiti kod vrhunskih gamera, a prvi koji pada na pamet je Rus Roman "RAMZES666" Kusharev, igrač ekipe Virtus.pro, jedne od najuspješnijih Dota 2 ekipa na svijetu i jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Ne samo da igra u čarapama već često i s jednom nogom na stolcu tako da mu je koljeno na prsima. I suigrač našeg Luke "Perkza" Perkovića iz G2 Esportsa Marcin "Jankos" Jankowski prije svakog meča skida tenisice. Takvih je igrača zaista podosta u profesionalnom esportu.

Foto: joinDota

Tu u priču ulaze esport tenisice. Prozračne su i lagane, a nose naziv MiBR ONE-TAP, prema imenu brazilskog CS:GO tima i frazi koja se koristi kada jedan igrač u CS:GO jednim ispaljenim metkom pogodi protivnika u glavu. Tenisice su crno-sive i izgledom namijenjene naravno mlađoj publici.

Prozračne su i lagane, a testirat će ih upravo igrači MiBR-a, o čemu će biti snimljen i videoserijal. Imat će i fleksibilnu stražnju stranu koja će se moći nagaziti, čime će se tenisice pretvoriti u papuče. Limitirana verzija košta oko 820 kuna. Svi kupci imat će priliku sudjelovati i u unaprjeđenju tenisice koja bi na globalno tržište trebala stići iduće godine. 

Foto: K-Swiss/MIBR

I najmanja prednost je iznimno važna kada govorimo o profesionalnom gamingu. Ako je igrači mogu ostvariti nošenjem ovih tenisica, zasigurno im se isplati. Jedna runda ili minuta meča mogu odlučivati o pobjedniku, a razlike u nagradama za, primjerice, drugo ili treće mjesto su ogromne. Ipak, mnogima se čini da se radi tek o onome što bismo kolokvijalno nazvali porezom na budale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara