"Ovo je za Dinamo velik uspjeh, ali za izlazak iz krize treba duže vrijeme"

"Ovo je za Dinamo velik uspjeh, ali za izlazak iz krize treba duže vrijeme"

"BILO bi nekorektno raščlanjivati Dinamovu igru, treba im čestitati na prolazu, no činjenica je da su Dinamovci proalskom Sparte kupili dodatno vrijeme".

Jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih trenera, Krunoslav Jurčić, otišao je s klupe Slaven Belupa kada je koprivnički klub bio na vrhu. Osvojili su drugo mjesto u HNL-u, bili najbolje plasirani u povijesti. Sada ima status "slobodnog umjetnika", još uvijek nema angažman kao trener u nekom klubu. Krunoslav Jurčić je za Index komentirao prolazak Dinama u Ligu Uefe te daljnje izglede u europskim dvobojima.

Vaš pogled na jučerašnji Dinamov prolazak u Ligu Uefe?

"Sve se na kraju svodi na to da je Dinamo prošao dalje. Oni su na neki način kupili vrijeme, imaju sada još četiri europske utakmice. Mislim da to za njih uspjeh i da ne bi trebalo previše raščlanjivati što u toj ekipi ne funkcionira".

Je li prevladana kriza u Dinamu prolaskom Sparte?

"Prošli su dalje, kupili vrijeme i sada se moraju dalje uigravati jer se radi o jednoj vrlo mladoj ekipi. Treba reći da to nije bila fenomenalna izvedba, za izlazak iz krize treba duže vrijeme. No, prošli su jednog respektabilnog protivnika i na tome im treba čestitati".

Tko vas se jučer najviše dojmio kod Dinamovaca?

"Mandžukić je sigurno odigrao jako dobro, ali po mojem mišljenju Mikić je bio taj koji je bio ključ uspjeha. On je dao taj jedan dodatni impuls, igrao je agresivno, tehnički je odigrao na vrlo visokom nivou i bio je prevaga u Pragu".

Ibanez se sve više nameće kao standardni prvotimac u momčadi Branka Ivankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih nekoliko utakmica što sam ga gledao pokazuje da je dobar igrač. Ono što sam vidio je sigurno jedan vrlo zanimljiv materijal. No, i on je jako mlad, treba još puno raditi kako bi mogao postati jako dobar igrač".

Trener Branko Ivanković je sve pomalo iznenadio taktičkom postavkom. Mandžukić kao jedini napadač plus Carlos na zadnjem veznom u ovako važnoj europskoj utakmici.

"Carlos je bio i protiv Belupa na zadnjem veznom, čini se da je Branko Ivanković zaključio da nema dosta agresivnosti na tim pozicijama pa je odlučio Carlosa prekomandirati na to mjesto. Sammir i Morales su orijentirani samo prema naprijed, prema nazad nisu toliko jako te je to logično. Badelj je također više za ofenzivne zadatke. Čitam dosta kritika na račun Carlosove igre, no ja mislim da je sasvim korektno odigrao na kraju. Mandžukić je bio jedina špica baš zbog toga što u vezi ima više igrača koji su orijentirani prema naprijed. Ali, bilo bi nekorektno previše secirati kada se postigne ovakav uspjeh. Lako je biti general poslije bitke".

Sparta nije pokazala ono što je pokazivala recimo u susretima trećeg pretkola Lige prvaka protiv Panathinaikosa?

"Sparta je kao i Dinamo u jednoj krizi. Obrana im je loša, ovaj Repka je odigrao katastrofalnu utakmicu. Pomalo sam time iznenađen, imao sam informacije da su puno bolji od onog što su demonstrirali".

Pogled unaprijed. Liga Uefa, kakvi su izgledi Dinama?

"Teško će im biti. To su sve vrhunske ekipe s puno iskustva, Dinamo ipak ima jednu mladu momčad. Ne treba pred njih stavljati nikakve imperative, trebaju iskoristiti ove četiri utakmice za skupljanje iskustva i za napredak. Jedan od razloga zašto je Dinamo ušao u krizu jest taj što želje i imperativi nisu bili u skladu s mogućnostima. Ne možete izgubiti igrače poput Modrića, Vukojevića i Pokrivača, onda dovesti pet, šest novih i očekivati da će se svi uigrati odmah. Da dovedete i vrhunske igrače ne bi ih mogli uigrati u ovo kratko vrijeme. Na godinu se tek može očekivati nešto više od ovih momaka".

M.Š.
Foto: AFP/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara