"Pa nije Modrićeva ozljeda holokaust!"

Tekst: M.P/M.Č.
Foto: AFP

HRVATSKI izbornik u izjavi za bjeloruske medije pošteno je nahvalio momčad koja će nam se u subotu suprotstaviti na Maksimiru. Bilić je naglasio da nas unatoč vrlo dobroj igri u Minsku sutra očekuje još teži posao...

"Imate sjajnu momčad koju iznimno poštujemo. Da bi došli do pobjede, moram igrati na istom nivou kao i u prvoj utakmici. Možda čak i bolje. Naš cilj je pobjeda. Pretpostavljamo da bi nam za osiguranje drugog mjesta u grupi trebalo sedam borova, možda će to biti šest, a možda devet. Ima više varijanti. Tri moramo uzeti vama. Nakon ove utakmice čeka nas težak ispiti u Londonu, no sada ne razmišljamo o njemu. Potpuno smo koncentrirani na sutrašnju utakmicu. Naravno da nas se smatra favoritima poslije one predstave u Minsku. Puni smo samopouzdanja, no nikako nismo opušteni...znamo da će nas bjeloruska reprezentacija kazniti ako ne ostanemo koncetrirani do kraja."

"Modrić bi bio važan igrač za svaku momčad na svijetu"

Bjeloruske je novinare razumljivo zanimao i nedostatak prvog Bilićevog kotačića Luke Modrića.

"Luka je naš najvažniji igrač i nije ga lako nadomjestiti. Jednom davno sam pozvao Modrića u mladu selekciju, a kasnije ga je njegov talent odveo i u seniorsku reprezentaciju. Pratim ga cijelu karijeru koja je naprosto sjajna. On je vrlo važan kotačić za našu momčad, ali i za Tottenham. Bio bi važan i za bilo koju drugu momčad na svijetu. Morat ćemo igrati bez njega, no ne treba plakati i raditi dramu od toga. Nije se dogodio holokaust i jednostavno trebamo prihvatiti da se ozlijedio. Cijelu prošlu godinu smo igrali bez Eduarda, a bez njega smo bili i na Euru."

No i gostima će faliti njihov najbolji nogometaš...

"Jasno je da su obje momčadi oslabljene za svoje ključne igrače, mi za Modrića, vi za Hleba. No, nemamo nikakve iluzije. Vi imate i igrače koji mogu zamijeniti Hleba. Imate Kalačeva, Kutuzova, Kornileka...Radionov je jako dobar igrač.  Generalno gledano Bjelorusija je sastavljena od klasnih nogometaša. To nije kurtoazija, ja to zaista mislim. Što da vam kažem, nakon 3:1 u Minsku, moji su igrači došli u svlačionicu i govorili su u superlativima o vašoj momčadi. Rekli su: Pobijedili smo, ali su Bjelorusi jaki."

"Bjelorusi su jači na strani"

Bilić je na koncu ustvrdio da je Bjelorusija jača kada igra na strani, a drugo poluvrijeme u Minsku još je jednom nazvao najboljim od kada vodi reprezentaciju.

"Mislim da ste jako opasni kada igrate na strani. Imate čvrst posjed lopte, dobri ste tehnički, imate finu kombinatoriku i jasne akcije. No to nije ništa novo za nas. Mi smo s tim bili upoznati i ranije. U utakmicama protiv Ukrajine i Kazahstana ste ostavili jako dobar dojam. Za pobjedu u Minsku smo morali dati sve od sebe. Nisam bez razloga rekao da je drugo poluvrijeme bilo najbolje od kada vodim ovu momčad. Nadam se da će isto biti u Zagrebu."

Bilić komentirao i utakmicu protiv Engleske

Hrvatski izbornik je u izjavi za Goal.com osvrnuo se i na utakmicu protiv Engleske koja nas čeka sljedeći tjedan. Zabrinuto je konstatirao kako će hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji itekako nedostajati lakonogi Luka Modrić na Wembleyju.

Jedan od vodećih nogometnih portala u daljnjem dijelu teksta ne propušta istaknuti kontroverze koje su se proteklih dana vodile oko slomljene Modrićeve fibule: "Hrvatski je nogometni savez pokušao implicirati kako su engleski nogometaši planski pokušavali oslabiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju radi sudara s Gordim Albionom u srijedu."

"Modrić jest top-igrač, ali nije naš jedini vješti reprezentativac"

Goal.comu nije, jasno, promaknuo Bilićev stav o Modrićevoj ozljedi: "Najmanje što mogu reći o Luki je da je on jedan od naših najboljih igrača. Biti će ga izuzetno teško nadomjestiti, ponajprije zbog toga što nemamo takvog igrača."

Ipak, Bilić ne traži alibi u Modrićevoj ozljedi: "On jest top-igrač, ali nije jedini vješti nogometaš u našoj momčadi. Imamo Niku Kranjčara, imamo Ivana Rakitića i svaki moj igrač morat će dati dodatni doprinos u nedostatku Modrića", optimistično je kazao Bilić zaključivši:

"U ove tri godine otkad sam postao izbornik spoznao sam da vodim nogometaše koji se sa svima mogu natjecati, na bilo kojoj razini i sa šansama za pobjedu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara