MEĐUNARODNI NOGOMET

Paranormalna pojava na utakmici u Brazilu? Fenomen pokušao objasniti i fizičar

Paranormalna pojava na utakmici u Brazilu? Fenomen pokušao objasniti i fizičar
Foto: Screenshot (YouTube)

U BRAZILU se posljednjih dana raspravlja o čudnoj situaciji koja se dogodila na prvenstvenoj utakmici Chapecoensea i Atletico Mineira.

Naime, u 42. minuti Chapecoense je izveo udarac iz kuta, a lopta je u visokom luku letjela prema šesnaestercu, ali je u jednom trenutku naglo promijenila putanju, da bi se zatim vratila u originalnu putanju.

Oglasili su se iz kluba koji su rekli kako lopta nije udarila u neki predmet kao što su neki tvrdili. Oni praznovjerni kažu da ova situacija ima veze s lošom energijom na stadionu zbog tragedije prije tri godine, kada su igrači Chapecoensea nesretno izgubili živote u avionskoj nesreći.

Brazilski Globoesporte čak je angažirao tamošnjeg poznatog fizičara Alencara Migliavaccu da pokuša objasniti što se točno dogodilo, ali ni on nije imao jasan odgovor.

"Ne izgleda kao Magnusov efekt, to je kad rotacija nekog objekta utječe na njegovu putanju jer se dogodilo iznenada. Moguće je da je došlo do sudara lopte s drugim predmetom, ali ne čini se vjerojatnim, odnosno ne vidimo taj sudar. Čini mi se najvjerojatnijim da se radi o zračnoj struji koja se dogodila uslijed promjene tlaka."

Rasprave Brazilaca zbog ove situacije na društvenim mrežama traju već danima. Pogledajte situaciju i sami procijenite radi li se o paranormalnom slučaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara