Partizan tuži Radića zbog uvreda na račun Duška Vujoševića

Partizan tuži Radića zbog uvreda na račun Duška Vujoševića

ZBOG riječi koje je za Index nakon finalne utakmice završnog turnira Goodyear lige izgovorio predsjednik našeg košarkaškog saveza Danko Radić košarkaški klub Partizan je, prenose srpski mediji, odlučio cijeli slučaj odvesti na sud.

Podsjetimo, trener Partizana Duško Vujošević tijekom cijelog turnira žalio se na sudački kriterij, da bi nakon poraza u finalnoj utakmici protiv FMP-a direktno optužio Danka Radića za krađu.

Kada smo kontaktirali predsjednika našeg košarkaškog saveza i sportskog direktora Goodyear lige, isti još uvijek nije bio upoznat s Vujoševićevim ispadom te je kratko prokomentirao da se radi o ludom i smiješnom čovjeku.

Upravo su te riječi razlog polemike koja bi ukoliko se ostvare prijetnje čelnika Partizana mogla kulminirati na sudu.

Glasnogovornica Partizana Tatjana Mrkić izjavila je za Glas javnosti kako će klub tužiti Radića "zbog nepristojnih riječi koje je uputio na račun trenera Duška Vujoševića."

"Tužit ćemo Radića zato što je vrijeđao našeg trenera. Duško Vujošević je dokazani stručnjak. Ima rezultate i trofeje iza sebe, stvorio je mnogo mladih igrača i svatko ima pravo na svoj osobni stav. Klub Partizan čestita FMP-u na zasluženoj pobjedi." - kazala je Mrkić.

Da se radilo o glatkoj pobjedi FMP-a nakon utakmice kazao nam je i sam Radić, ali ne i trener Partizana Vujošević, koji je okupljenim novinarima govorio o skandaloznom suđenju koje je odlučilo novog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suđenje je bilo skandalozno, a skandalozan je i onaj tko je suce delegirao. Danko Radić očigledno ima dosta toga protiv Partizana ili ima neki drugi interes." - između ostalog je kazao Vujošević.

Predsjednik HKS-a nije htio ni čuti komentare o eventualnom namještanju utakmica te je ostao pri stajalištu da je sudački kriterij bio jednak za sve ekipe.

"Suđenje je bilo odlično na cijelom turniru. To je mišljenje mnogih, ne samo moje. Nitko nije oštećen, pa ni Partizan. Štoviše, jedina moja zamjerka odnosi se na to da je Vujoševiću trebala biti dosuđena tehnička greška u finalu zbog ulaska na teren." - kazao je Radić.

Trener Partizana, naime, izgubio je živce te ušetao u teren u trenutku kada je uz Uroša Tripkovića najboljem igraču crno-bijelih dosuđena peta osobna pogreška. Vujošević je nakon poraza izjavio i da ako se njega pita Partizan više ne treba igrati Goodyear ligu, što je Radić tijekom razgovora za Index prokomentirao riječima: "Pa zar ga netko tjera na to?"

Radić nam je također kazao kako je dan uoči finalne utakmice razgovarao s predsjednikom Partizana o samoj budućnosti lige te kako njihovi odnosi po ničemu nisu bili narušeni, a ponajmanje skandalozni. Isto je za srpske medije potvrdila i glasnogovornica Partizana.

"Sastanci su bili neformalnog tipa, više u domeni razmjene mišljenja. Nisu donijete nikakve konkretne odluke. Vođeni su pojedinačni razgovori sa svakim klubom, kao i sa predstavnicima Budućnosti." - kazala je Mrkić.

Kako i kada će završiti još jedan u nizu skandala koji potresa regionalnu košarku teško je reći, no dojma smo da se on bez daljnjeg mogao i može izbjeći. Da fotelja moža biti draga, to nam je jasno, ali grijati dvije i u isto vrijeme pričati bajke o regularnosti, dok iza vas sve pršti od osobnih i sukoba ineteresa, previše je čak i za zemlju seljaka s brdovitog Balkana.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara