LIGE PETICE

Pep: Licemjeri. Dopuštaju Black Lives Matter, a mene kazne zbog trake za Kataloniju

Pep: Licemjeri. Dopuštaju Black Lives Matter, a mene kazne zbog trake za Kataloniju
Foto: Gulliver / Getty Images

"SRAMIM se što smo 400 godina radili tim divnim ljudima", govorio je prije dva tjedna Josep Guardiola svim srcem stajući uz to što je Premier League prigrlila pokret Black Lives Matter

Sada pak naziva licemjerima onima koji njega kažnjavaju jer na utakmicama nosi žutu traku, simbol katalonske neovisnosti i podrške političkim zatvorenicima iz te pokrajine, dok se istovremeno na utakmicama Premiershipa nose bedževi BLM-a.

Guardiola je kažnjen zbog simbolične podrške neovisnosti njegove rodne pokrajine od Španjolske i sunarodnjacima koje je utamničio režim u Madridu. Zabranjeno mu je da to ubuduće radi uz objašnjenje kako je to "iskaz političkog stava, što nije dopušteno na utakmicama Premier League". 

Pep odgovara da je i službeno pristajanje Premier League uz Black Lives Matter te to što komentatori utakmica nose bedževe tog pokreta također politički čin. 

Međutim, posljednjih dana su Jamie Redknapp, Kelly Cates, Patrice Evra i Gary Neville, koji za Sky Sports i BT Sport komentiraju utakmice Premiershipa, odbili nositi bedževe BLM-a "zato što pokret skreće radikalno ulijevo." 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara