UEFA

Perez i Infantino žele srušiti Ligu prvaka. Čeferin: Tako bi uništili nogomet

Perez i Infantino žele srušiti Ligu prvaka. Čeferin: Tako bi uništili nogomet
Foto: EPA

THE NEW YORK TIMES piše o navodnom sastanku Realovog predsjednika Florentina Pereza i prvog čovjeka FIFA-e Giannija Infantina.

Oni su, tvrdi NY Times, razgovarali o osnivanju nogometne Superlige i napuštanju Lige prvaka.

To nije ništa novo jer već od ranije postoji priča o osnivanju natjecanja u kojem bi sudjelovali najbogatiji i najbolji klubovi pet najjačih europskih liga.

Perez smatra da bi najjači klubovi međusobno igrali puno češće, što bi dodatno pojačalo ionako veliku zaradu europskih top klubova.

No UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin smatra da to nije dobra ideja.

"Čitao sam o tome u avionu. Ako je vjerovati ovim izvještajima, ovi prijedlozi dolaze od jednog predsjednika kluba (ne vlasnika) i jednog nogometnog administratora. Teško je zamisliti sebičniju i egoističniju šemu od ove", rekao je Slovenac pa dodao:

"To bi uništilo nogomet u cijelom svijetu, kako za igrače tako i za navijače te za sve one koji su na bilo koji način povezani s nogometom. I sve to samo zbog interesa malog broja ljudi", smatra Čeferin.

Dodaje da bi ovdje trebao pobijediti zdrav razum.

"Srećom, još uvijek ima dovoljno zdravog razuma među ljudima u nogometu da bi se ovako sumanut prijedlog mogao realizirati. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu vjerovati da to netko zaista predlaže."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara