Perković nakon hica kojim bi osvojila zlato na OI i SP-u: Blanka više nije jedino lice hrvatske atletike

Perković nakon hica kojim bi osvojila zlato na OI i SP-u: Blanka više nije jedino lice hrvatske atletike

Tekst: Totalsport
Foto: iaaf

SJAJAN rezultat hrvatske atletičarke Sandre Perković očekivano je imao odjeka i u svijetu, pa i ne čudi da je Europska atletska federacija (EA) odmah objavila intervju sa 19-godišnjom Zagrepčankom na svojoj web-stranici.

Perković je prošli vikend na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu bacila disk do 66,85 metara, što je najbolji rezultat u svijetu ove godine, ali ni prošle nijedna atletičarka nije bacala dalje.

Štoviše, tim bi rezultatom Perković osvojila zlatne medalje na tri posljednja svjetska prvenstva, kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu i na Europskom prvenstvu u Göteborgu. Hrvatski rekord popravila je za četiri metra i šest centimetara.

"Tek sam večer ranije odlučila nastupiti u Splitu jer sam mislila da bi mi dobro došlo jedno natjecanje uoči Europskog zimskog bacačkog kupa u Francuskoj. Prognoza je govorila da će dan biti lijep, pa sam pomislila da bi bilo dobro iskoristiti tu situaciju", rekla je Perković u uvodu i potom prokomentirala svoj rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat je dobar, ali još je početak sezone. Tek je ožujak i teško je reći što će se dogoditi tijekom ljeta. Ipak, od mene ove godine možete očekivati puno. Možda već u Arlesu iako ću namjerno nastupiti u konkurenciji bacačica do 23 godine. Među seniorkama se još ne želim okušati, a u U23 konkurenciji očekujem prvo mjesto iako ću vjerojatno biti najmlađa", najavila je Sandra skorašnji Europski zimski bacački kup koji će se održati 20. i 21. ožujka.

Naša je atletičarka već prošle godine pokazala da se od nje mogu očekivati velike stvari. Na Europskom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu osvojila je zlato, a potom je na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Berlinu ušla u finale i zauzela deveto mjesto.

"Glavni ciljevi ove godine su očito Europsko prvenstvo u Barceloni i Kontinentalni kup u Splitu. Ako u Barceloni budem bacala kao u Splitu prošli vikend, mogu do medalje. To bi čak moglo biti dovoljno i za zlato. A s obzirom na to da se Kontinentalni kup održava u Splitu, bila bi mi velika čast predstavljati reprezentaciju Europe. Zato je također važno dobro nastupiti u Barceloni", kazala je Perković, dodavši u zaključku nekoliko riječi i o najboljoj hrvatskoj atletičarki.

"Blanka Vlašić je velika stvar za hrvatsku atletiku, ali bilo bi bolje da ima još lica koja će biti prepoznatljiva u javnosti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara