Esport

Perkz odličan na početku svjetskog prvenstva u League of Legendsu

Perkz odličan na početku svjetskog prvenstva u League of Legendsu
Foto: Riot Games

ODIGRANO je pola grupne faze svjetskog prvenstva u League of Legendsu koje ovih dana traje u Berlinu. G2 Esports Luke "Perkza" Perkovića je uz legendarni SKT T1 i povratnika Leeja "Fakera" Sang-hyeoka jedina neporažena ekipa na prvenstvu.

Zahuktavaju se stvari na svjetskom prvenstvu u League of Legendsu. Odigrana je polovica grupne faze, odnosno svaki tim je igrao sa svakim iz svoje grupe, a samo su dva ostala neporažena. G2 Esports i SKT T1 među glavnim su favoritima za osvajanje prvenstva tako da dobar rezultat ne treba čuditi, iako su obje ekipe pokazale i određene propuste u igri. 

SKT T1 se podosta mučio protiv kineskog Royal Never Give Up, dok protiv Fnatica i Clutch Gaminga nisu imali previše problema. Faker je pokazao da je u sjajnoj formi i ponovo potvrdio da je najbolji igrač koji je ikada zaigrao League of Legends. Međutim, RNG je pokazao da se SKT T1 može prisiliti na pogreške.

G2 Esports još nije naišao na pravi izazov na svjetskom prvenstvu. Kao i obično, najveći su izazov oni sami, kada se previše opuste i zabavljaju, ali dosad nisu bili u pravoj situaciji za izgubiti meč. Tako smo u nekoliko mečeva vidjeli da su, čak i kada prepuste nekoliko killova protivničkoj ekipi, u stanju ubaciti u brzinu više te vrlo brzo završiti meč. Ujedno su i ekipa koja najbrže stiže do pobjede u dosadašnjem dijelu natjecanja. 

Perkz se dosad pokazao kao ponajbolji i najkonstantniji igrač ekipe. Njegovi suigrači imali su neke upitne odluke i poteze koji su rezultirali davanjem prednosti protivniku, ali ne i hrvatski bot laner, koji je jedan od najboljih igrača prvog dijela prvenstva. 

Europski predstavnici Fnatic i Splyce imaju po jednu pobjedu i dva poraza. Fnatic forsira vlastiti stil igre u kojem Martin "Rekkles" Larsson više ne igre svoje najbolje heroje. Mnogi bi voljeli da se Fnatic vrati onome po čemu su bili poznati, a to je svom najboljem igraču dati priliku da ih nosi do pobjede. Splyce pak jako dobro otvara mečeve, ali loše odluke tijekom igre ih na kraju koštaju pobjede. Možda se radi o neiskustvu, možda o tremi, ali to je nešto što će morati popraviti žele li u play-off. 

Kineski FunPlus Phoenix prema kladionicama je bio jedan od glavnih favorita za osvajanje prvenstva, uz bok G2 Esportsu i SKT T1. Ono što su dosad pokazali nikako ne opravdava taj status. Tek su protiv GAM Esportsa u posljednjem meču prve faze odigrali sigurno i čisto, bez previše pogrešaka. 

Drugi dio grupne faze počinje 17. listopada. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara