PES 2018 sada možete zaigrati i besplatno, svega dva mjeseca nakon izlaska

PES 2018 sada možete zaigrati i besplatno, svega dva mjeseca nakon izlaska

Screenshot: PES 2018

KONAMI je svega dva mjeseca nakon izlaska PES 2018 izbacio i besplatnu verziju igre pod imenom PES 2018 Lite. Besplatna verzija dostupna je za sve platforme pa će ga moći zaigrati vlasnici starijih, kao i novih generacija konzoli, te igrači na PC-u. Ovakav potez Konamija je izazvao podijeljene reakcije, pogotovo onih koji su igru kupili odmah nakon izlaska. 

PES 2018 Lite nudi mogućnost igranja online modova myClub i PES League mod, kao i Exhibition te Training. Međutim, dolazi s nekim ograničenjima. U Exhibition modu je dostupno svega nekoliko klubova koji su bili dostupni u demo verziji igre. Također, između ostalog nedostaje i Master League mod, jedan od zaštitnih znakova serijala. PES 2018 Lite je tako fokusiran na igrače koji žele igrati natjecateljski protiv drugih igrača. 
 
Osim povećanja broja igrača, ovakav potez trebao bi dodatno ojačati i PES esport scenu, koja uvelike zaostaje za glavnim rivalom FIFA-om. Tako će se igrači s PES 2018 Lite verzijom igre moći natjecati u 3v3 online prvenstvu te PES League myClub u 1v1 ili CO-OP natjecanjima. U prijevodu, navodno će sada svi imati priliku da postanu najbolji PES igrač na svijetu. 
 
Nije Konami prva tvrtka koja se odlučila za takav potez, zapravo se radi o sve češćoj pojavi unutar industrije videoigara. Ono što zapanjuje je da je Konami to napravio svega dva mjeseca nakon službenog izlaska igre. PES 2018 Lite je 16. studenog izašao uz hrpu problema. Brojne opcije unutar igre nisu funkcionirale kako treba, a verzija za PC uopće nije radila, što je izazvalo dodatne negativne reakcije igrača. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara