ZANIMLJIVOSTI

Petev: Dinamo je balkanski Bayern. To ću tvrditi do kraja života

Petev: Dinamo je balkanski Bayern. To ću tvrditi do kraja života
Foto: EPA

IVAJLO PETEV, bivši trener Dinama koji je zagrebačku momčad trenirao u sezoni u kojoj je naslov prvaka Hrvatske osvojila Rijeka, dao je intervju za bosanskohercegovački SportSport.ba u kojem je govorio o svom vremenu u Dinamu, ali i o trenutnom angažmanu u Poljskoj. 

"Dinamo je balkanski Bayern. To ću tvrditi do kraja života. Klub je fenomenalno sređen i bilo mi je zadovoljstvo što sam u njemu radio. Danas kad se osvrnem na tu epizodu, moglo je bolje, naravno, ali ne smijem biti ni nezadovoljan", rekao je Petev za SportSport.ba pa je otkrio da i dalje prati nogomet u regiji: 

"Pratim sve živo, pa i BiH. Malo me razočaralo da se niste uspjeli direktno plasirati na Europsko prvenstvo, imate kvalitetu, ali očito je nedostajalo i malo sreće. U nogometu je nekada to veoma važno."

Dao je šansu dvojici mladih bh. nogometaša

Osvrnuo se Petev i na karijere koje su Amer Gojak i Armin Hodžić izgradili nakon njegova odlaska iz Dinama. 

"Gurnuo sam ga u vatru u jednoj od najjačih utakmica, protiv Lyona, a on mi je vratio tako što je bio možda i najbolji na terenu. Sretan sam što sam mu dao šansu. Od tada je puno napredovao, mislim da može igrati u svakom klubu u Italiji, Njemačkoj... I u Bayernu? Da, naravno. Svidjelo mi se što je dečko marljiv, vidi se da želi nešto napraviti. A kada nešto želiš, to ćeš i dobiti", rekao je Petev pa se osvrnuo i na Hodžića: 

"I s njim je bilo zadovoljstvo raditi. U jednoj sezoni je uspio zabiti, koliko se sjećam, čak 16 pogodaka. Dobar dečko", zaključio je Petev. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara