Pila li Lotina naopako: Trener Deportiva žali se na katastrofalan teren, a odmara "pola" momčad

Pila li Lotina naopako: Trener Deportiva žali se na katastrofalan teren, a odmara "pola" momčad

TRENER Deportiva Miguel Angel Lotina pristao je održati press konferenciju desetak minuta prije večerašnjeg treninga. Međutim, umjesto da je to bilo jedno ugodno druženje, sve se pretvorilo u omanju farsu.

Naime, čim je došao pred novinare Lotina se požalio na stanje terena, koje je po njemu neregularno. "Teren je zaista loš, na rubu regularnosti, a čak bih rekao i neregularan. Vidljivo je da se nedavno održao nekakav muzički događaj" - rekao je zlovoljno Lotina.

Na upit kako će se ova utakmica odraziti na onu možda i važniju protiv Real Madrida na otvaranju Primere, Lotina odgovara: "Nama Real nije ništa važniji nego ova utakmica protiv Hajduka. Da, znam da se igra samo tri dana kasnije, ali što je tu je, nitko nema pravo se žaliti" - napominje trener španjolskog kluba.

"Odmarat ću četiri igrača"

Iz sljedećih nekoliko konstatacija postalo je očito da trener Deportiva ipak nije sasvim iskren. Ili je shvatio da na Poljudu nema šanse ili samo pila naopako.

"Gledajte, ne želim da itko misli da nam je ova utakmica manje važna od one sa Real Madridom, ali moram vam reći da ću odmarati četiri prvotimca, no, za sada će te biti uskraćeni za njihova imena. Ta četiri igrača odmarati ću za susret s madridskim klubom. Da, promijenili smo taktiku u odnosu na prvu utakmicu kada smo igrali 5-2-2-1, sada ćemo igrati sa četvoricom u obrani." - istaknuo je španjolski strateg.

Umalo diplomatska afera

Kako se jutros Vučević požalio da je neki stranac snimao njegove treninge, posebno se koncentriravši na vježbanje prekida, nakon čega je ta osoba protjerana, logično je bilo prijateljski upitati Lotinu je li taj "snimatelj" možda njegov špijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, umjesto očekivanog osmjeha, Lotina se šokirao upitom, nakon čega je nekoliko trenutaka kasnije ustao i napustio press konferenciju, ostavivši zbunjene novinara da zure u svoje papiriće sa pripremljenim pitanjima.

Evo što je rekao u trenucima nevjerice: "Zaista ne znam kakva su to pitanja, niti znam o kome se radi, ali sigurno da to nije nekakav moj špijun. Španjolski nogomet je izrazito sportski i mi si to nikada ne bi dopustili. Znate što, na ovakav način paliti atmosferu prije utakmica nikako nije potrebno".

Igrači Deportiva vrlo dobro raspoloženi

Na treningu koji je započeo nekoliko minuta kasnije odmah se dalo primijetiti kako među igračima Deportiva vlada velika homogenost i sjajno raspoloženje pa se svakih nekoliko minuta začuo smijeh, odobravanje pljeskanjem ili pak prijateljsko omalovažanje zviždanjem. Dodajmo da su nakon razgibavanja i popularne ševe igrači zaigrali na dva gola.

Čudo neviđeno: Deportivo održao otvoreni trening

Ono što je iznenadilo prisutne novinare bila je činjenica da je Lotina izgleda shvatio da nema što skrivati (tražiti?) pa je odlučio ni ne zatvarati vrata treninga što je ipak rijetkost.

Iako se razlozi nervoze Španjolaca mogu tražiti na raznim mjestima, neki će to objasniti projiciranom stvarnošću u kojoj Lotina shvaća da s ovakvom momčadi nema što tražiti na Poljudu.

Iz Splita: Vedran Buble
Foto: Veljko Grbeša

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara