Platiniju novi predsjednički mandat aklamacijom

Foto: AFP

I SLJEDEĆE će četiri godine Europsku nogometnu federaciju (UEFA) s predsjedničke funkcije voditi 55-godišnji Francuz Michel Platini.

Odlučila su tako 53 delegata iz svih europskih članica UEFA-e na pariškom Kongresu u Grand Palaisu, koji su jednom od najvećih igrača u povijesti igre jednoglasno ukazali povjerenje za drugi mandat na čelu organizacije.

"Ponosan sam što sam dobio mogućnost nastaviti služiti UEFA-i. To je najdivnija nagrada koja se može dobiti nakon četiri godine u predsjedničkom uredu. Jako volim ulogu čelnog čovjeka UEFA-e i učinit ću sve što ću moći da zaštitim i sačuvam nogomet za našu djecu i unučad", rekao je nakon reizbora Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je 2007. godine naslijedio Šveđanina Lennarta Johanssona, Platini je osvježio UEFA-ina natjecanja olakšavši put u njih siromašnijim klubovima iz manjih europskih liga a da pritom nije izazvao gnjev velikih.

Također je usred kolosalnog projekta kojim će u poslovanje najbogatijih europskih klubova uvesti filozofiju koju je nazvao financijskim fair-playom, model poslovanja kojim će klubovi smjeti trošiti maksimum onog što zarade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara