Plavo i zlatno, skoro besplatno: Narod navalio na Dinamov dres i derbi ulaznicu za "sve po 12 kuna"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

DINAMOV originalni dres, koji u slobodnoj prodaji košta 379 kuna, može biti vaš za 100 ili 70 kuna. To je cijena u koju je uračunata i karta za utakmicu Dinamo - Hajduk pa se, požurite li na naplatne kućice ispod južne tribine Maksimira, možete počastiti neviđenim paketom. Ponuda vrijedi do petka, na dan derbija više nema darova.

Ukoliko na vrijeme kupite ulaznicu za zapadnu tribinu (koja košta 100 kuna) dobit ćete "pravi" dres Dinama, a nakon što se potroše plavi dresovi kakve nose Sammir i društvo, na red za dijeljenje dolaze prošlogodišnji Dinamovi dresovi, pa dječji. Ulaznica za istočnu tribinu košta 70 kuna, a uz nju se dobija rezervni, zlatni dres, dok je za sjevernu tribinu potrebno izdvojiti 40 kuna, za što se dobije i suvenir.

Kako Maminjo mami publiku:

Dinamov gemišt: Protiv bojkota na Villarrealu bore se Dreletom, dj-om i cheerleadersicama

Tvoja kapica plava: Mamić potrošio milijun da svakom gledatelju protiv PAOK-a daruje kapu, šal i udaraljke
 
Nakon što je bojkot BBB-a i općenito lošu posjetu još od početka sezone pokušao ublažiti metodama na koje vas podsjećamo u linkovima, Dinamo se pred derbi s Hajdukom odlučio na potez nezabilježen u svjetskim okvirima.

"Normalni" klubovi se također koriste metodama nagrađivanja navijača za podršku, ali ona se i kod najbogatijih i najdarežljivijih svodi na balon, papir za koreografiju, letak ili u zadnje vrijeme popularne "udaraljke".

Međutim, nitko ne poseže za "mitom" u vrijednosti 50 eura kako bi navijače motivirao da dođu na stadion u utakmici protiv najvećeg rivala, na kojoj klub kojeg ti navijači podržavaju može potvrditi osvajanje naslova prvaka!

Dinamo ne želi dopustiti da se ponovi 1999., kada se zbog bojkota BBB-a Maksimirom orila samo pjesma Torcide

Drugi razlog je Mamićev strah da se ne ponovi proljeće 1999. kada je Torcida ispunila maksimirski jug i zbog bojkota BBB-a (koji su bili u sukobu s Tuđmanovom Croatijom) audio-vizualno gospodarila Maksimirom.

Ovaj put očekuje se više od dvije tisuće navijača Hajduka, koji će svakako navijati cijelu utakmicu, posebno likujući što nema zaglušujućeg huka sa Sjevera koji bi ih "poklopio" i zato Mamić ulaže maksimalan napor kako bi motivirao publiku da se barem koloritom suprotstavi gostujućim navijačima. Bad Blue Boys, koji su u sukobu s njim, zaobilaze mjesto s kojeg godinama impresivno navijaju na derbijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara