Pletikosa: Nema više desetki kao Del Piero, Totti, Riquelme

Pletikosa: Nema više desetki kao Del Piero, Totti, Riquelme
Foto: PR

CORRIERE DELLO SPORT objavio je video chat sa Stipom Pletikosom o trenutnom, teškom stanju za nogomet uslijed pandemije koronavirusa i odgovorio ima li moderni nogomet odgovor na koronakrizu. 

Bivši vratar Hrvatske, čije izjave prenose i mediji u Francuskoj, smatra da europska sezona teško može završiti.

"Imam velike sumnje oko Lige prvaka. Posebno u svjetlu odluke da je jučer otkazana francuska liga, ne znam kako će se sve organizirati. Uzmite Lyon za primjer, imaju 1:0 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Kako oni u optimalnoj formi mogu dočekati uzvrat uz sve zabrane i mjere? Nitko ne želi donositi zaključke prije vremena jer se ogroman novac vrti oko TV prava, ali da budem iskren, sumnjam u nastavak svega toga, vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je Pletikosa, prenosi L'equipe.

U razgovoru s novinarima dotaknuo se Pletikosa i onog što mu u nogometu danas najviše nedostaje.

"Ne postoje u modernom nogometu više desetke poput Riquelmea, Tottija, Bergkampa, Del Piera. U 90-ima je svaka momčad imala takvog igrača, ali promjena stila u nogometu utjecala je i na omladinske škole pa se takvi igrači i ne proizvode. Ja sam se uvijek divio velikim tehničarima koji su znali s loptom i proći jedan na jedan", rekao je Pletikosa koji danas radi i kao stručni komentator na televiziji i također čeka da se sport vrati u normalnu i u žive prijenose.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara