Pletikosa uz bok Casillasu, Buffonu i Čechu: Stipe među devet najboljih vratara na Euru!

Foto: AFP

WORLD SOCCER, najugledniji nogometni magazin na svijetu je u siječanjskom broju nove godine, odbrojavajući do početka Eura, ukazao je veliko povjerenje vrataru Hrvatske.

U velikom tekstu pod naslovom "The goalkeepers to watch on Euro 2012" Stipe Pletikosa je uvršten među najbolje golmane koji će braniti vrata svojih reprezentacija ovog ljeta u Ukrajini i Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od 16 golmana za koje se očekuje da će na Euru čuvati najosjetljivija mjesta na terenu, World Soccer je probrao njih devet na koje skreće pažnju čitateljima.

Koliko smo jaku skupinu dobili, pokazuje i izbor World Soccera: U njemu su sva četiri golmana iz grupe u kojoj je Hrvatska

Abecednim redom to su: Gigi Buffon (Italija, Juventus), Iker Casillas (Španjolska, Real), Petar Čech (Češka, Chelsea), Shay Given (Irska, Aston Villa), Andreas Isaksson (Švedska, PSV), Hugo Lloris (Francuska, Lyon), Manuel Neuer (Njemačka, Bayern), Stipe Pletikosa (Hrvatska, Rostov), Maarten Stekelenburg (Nizozemska, Roma).

Slikoviti dokaz koliko je jaka skupina u kojoj je Hrvatska na Euru (Italija, Španjolska, Irska), je što su među devet golmana koje je odabrao World Soccer, sva čeitiri reprezentacija iz grupe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara