Po prvi put u povijesti HNL-a suca čuvala policija u civilu

SUDAC subotnjeg derbija Hajduk - Rijeka Mario Strahonja sudio je pod budnim okom dvojice policajaca u civilu, koji su ga dopratili na Poljud i otpratili s njega.

Ni sam Strahonja ne zna točno zbog čega su ga policajci pratili u stopu. "To sam prvi put doživio." – rekao je za Sportske novosti i dodao: "Ne, nisam strahovao od incidenata ili napada, sve je bilo u najboljem redu."

Hajdukovci su bili uvjereni da je sudac zatražio zaštitu zbog utakmice odigrane prije tri tjedna na Kantridi. Podsjetimo, na prošlogodišnjem derbiju u Rijeci dogodio se incident u kojem je Igor Štimac navodno pljusnuo suca Jedvaja.

"Bilo nam je neobično vidjeti čuvare pred sudačkom garderobom, pogotovo jer su nam kazali da dotični nisu iz sastava splitske Policijske uprave." - rekli su Štimac i tada još aktualni trener Blaž Slišković za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Brezni iz Udruge prvoligaša rekao je kako se tome ne treba čuditi i kako je dobro da se suce čuva ali da o tome sigurno više znaju ljudi iz MUP-a zaduženi za sigurnost utakmice. Kontrolor suđenja na splitskoj utakmici Dušan Kukić je pak bio iznenađen cijelom situacijom, a policajci su mu samo saopčili da čuvaju suce.

Kada se procijeni da se igraju utakmice visokog rizika, takav postupak je uobičajen, kaže Ninoslav Ćurić, glasnogovornik PU splitske. Povjerenik za suce dr. Damir Matovinović nije uopće znao da je sudac imao čuvare.

"Iznenađen sam, to mi je prvi glas! Još nisam čuo za takav slučaj, a aktivno sam sudio 25 godina, nešto kraće sam delegat i kontrolor." – rekao je Matovinović, pa dodao: "Nemam ništa protiv takve zaštite, premda mi je čudna – ima u svijetu mnogo rizičnijih utakmica i opasnijih okruženja. Glavno da je sve dobro prošlo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara