hrvatska u polufinalu eura

Po svim pravilima, morali smo izgubiti. Sad se događa nemoguće

Po svim pravilima, morali smo izgubiti. Sad se događa nemoguće
Foto: Pixell

NEMAM pojma kako objasniti da smo pobijedili Njemačku. Zaista ne znam. Po svim pravilima rukometa, mi smo tu utakmicu trebali izgubiti. Od druge do 59. minute oni su bili bolji, tijek utakmice išao je njima na ruku. Igra je bila upravo onakva kakvu mi nismo željeli, sve je bilo protiv nas, a onda smo ipak pobijedili i otišli u polufinale. Ta bi utakmica trebala biti ona ključna, ona koja prelama prvenstvo. 

Sad se dogodio taj klik u ekipi, okidač koji je ključan i uvjeren sam da su svi igrači nakon Njemačke za barem 25 posto bolji nego što su bili prije utakmice. Jedna takva utakmica je potrebna svakoj momčadi da se u glavama igrača dogodi nešto da shvate da mogu do medalje. Mislim da će se to na kraju i dogoditi. Vidio sam im po licima i po govoru tijela da su zreli za medalju.

Događa nam se nešto što je u rukometu nemoguće, a ova reprezentacija je napokon sazrela

Na nekim prošlim turnirima, na kojima smo imali i bolju ekipu, nešto bi nedostajalo, bilo bi problema i zato smo ostajali kratki. Sad mi se čini da je sve napokon sjelo na svoje mjesto. Sve nam se otvara. Događa nam se nešto što je u rukometu nemoguće. Na Euru na kojem je svaka utakmica u drugoj fazi na nož, gdje je svaki susret bitka do posljednje kapi krvi za polufinale, mi smo dva kola prije kraja u situaciji da možemo izgubiti obje utakmice i biti prvaci. Nevjerojatno. Imamo toliko komotnu situaciju, toliko vremena da sve popravimo, da stvari dovedemo u red, da je to fantastično i takvu situaciju bismo trebali iskoristiti. Španjolska nije nevažna utakmica, s njima ćemo igrati za poziciju broj 1 i izbjegavanje Norvežana, ali s Česima možemo odmarati cijelu momčad. Što nam je važnije, pobijediti Čehe ili biti europski prvaci?

Krila i sedmerci su nam problem, ali imamo puno prostora i vremena za napredak

Imamo mnogo prostora za napredak u ovih nekoliko dana. Posebno na individualnom planu. Krila nam nisu dobra i to treba kazati. Protiv Njemačke je to bilo najočitije. Horvat mislim niti jednom nije skočio. Imamo veliki problem s krilima u igri šest na šest, pa čak i kad imamo igrača više. Nijemci su u prvom poluvremenu imali 12 ili čak 14 minuta isključenja, a vodili su tri razlike. Tu moramo nešto napraviti. Zatim sedmerci. Imamo odlične penaldžije, ali sve je stvar psihe i samopouzdanja. Izvođač sedmeraca treba biti miran, ali i pomalo lud. Imamo nekoliko dana da svaki detalj analiziramo i poradimo na njemu. Zato se ne bojim. 

Više se plašim našeg emotivnog pražnjenja nego Norveške 

Više se plašim našeg emotivnog pražnjenja nego Norveške. Hrvatska je na Euru 2016. napravila ono čudo protiv Poljaka, a momci su se tu utakmicu toliko mentalno potrošili da protiv Španjolske nisu imali šanse. Sad je druga situacija. Imamo nekoliko dana za odmor, imamo dvije relativno nebitne utakmice u kojima možemo puno toga popraviti i uvjeren sam da idemo u finale. Ova momčad ima milijun mana i nedostataka, ali na krilima sinergije s navijačima i ove čudesne pobjede protiv Njemačke mislim da je sazrela za velike stvari. Nitko ne igra za svoju statistiku, svima je samo rezultat u prvom planu. Pogledajte Duvnjaka što radi na ovom prvenstvu, a svi ostali ga slijede.

Također, trebamo iskoristiti kaos u onoj drugoj skupini. Do jučer sam mislio da su Norvežani i Slovenci sigurni, ali najbolje mi je do kraja šutjeti i čekati da vidimo što će biti. Što je fantastična stvar za Hrvatsku.

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara