Po tri zlatna boda odletjeli i Šuker i Mandža

Foto: Cropix / Mehkek Goran

SLAVEN BILIĆ rano jutros poveo je momčad na put za Tbilisi. U HNS-ov čarter nije se ukrcao Eduardo da Silva i taj podatak izborniku je malo naborao čelo. No, cilj za gostovanje u Gruziji ostaje isti; radi se vjerojatno o ključnoj utakmici kvalifikacija u kojoj pobjeda donosi "mirno more".

"Izuzev Dudua, imamo sve igrače na raspolaganju. Dobro smo se spremili jer znamo kakva nas utakmica čeka. Puno toga možemo dobiti s pobjedom u Tbilisiju, ona nam nosi tri zlatna boda", ističe kapetan Darijo Srna i dodaje da smo spremni napraviti taj veliki korak prema Europskom prvenstvu. Čak i prelomiti kvalifikacije...

"Mislim da ovo može biti prijelomna utakmica. Istina je da ne bismo puno izgubili ni s remijem, jer smatram da sve može biti otvoreno do posljednje utakmice.

Istina, nećemo ništa ni izgubiti, ne daj Bože da ostane neriješeno, jer mislim da će do zadnje utakmice sve biti otvoreno. U slučaju pobjede ostajemo prvi i imamo ispred sebe lagan raspored. Grčka, pak, ima tri vrlo teške utakmice."

Kakvu utakmicu kapetan očekuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvalitetniji smo od njih i s obzirom na to igrat će se na njihovoj polovici. Ipak, radi se o nezgodnoj ekipi koja je godinu i pol dana neporažena kod kuće."

I u kvalifikacijama su momci Temurija Ketsbaije neporaženi: pobijedili su Maltu i remizirali kod kuće s Izraelcima te u gostima s Grcima i Latvijcima. Vrlo pristojan skor za momčad koja, ističe izbornik Bilić, nije tu samo da pomrsi račune favoritima. Gruzija je istaknula kandidaturu za ozbiljno nadmetanje. Bilić je svojim igračima prikazao isječke utakmice s Izraelom u kojoj su Gruzijci impresionirali, ali ipak nisu uspjeli slomiti svoje goste (0:0).

"Tehnički nisu potkovani kao mi, no kontre su njihovo oružje. Vrlo su nezgodni i u prekidima, momčad im nose iskusni igrači kao Kaladze. No, ponovit ću da smo mi kvalitetniji i da sutra moramo pokazati više od njih."

Slaže se oko tog pitanja i Ognjen Vukojević.

"Iako smo premalo vremena skupa, dobro radimo. Svaki trening je od velikog značaja. I ovaj put smo spremni, znamo što nam znači gostovanje u Tbilisiju."

Na put s Bilićevom delegacijom krenuo je i ambiciozni Davor Šuker, a umjesto kronično ozlijeđenog Eduarda, u avion se ukrcao Mario Mandžukić. Srđan Lakić ostao je na predpozivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara