Pobjeda u Koprivnici kao vjetar u leđa: Hrabrost i trka minimum su koji treba krasiti ovu momčad

Pobjeda u Koprivnici kao vjetar u leđa: Hrabrost i trka minimum su koji treba krasiti ovu momčad

Foto: Nikola Vilić / Cropix

NI OSAM dana nije prošlo otkako je Ante Miše sjeo na klupu Hajduka, a već se vide pomaci u angažiranosti Bijelih. Pobjeda u Koprivnici lijepi je poticaj za dalje, iako rezultatski imperativ više ne postoji. Miše je u specifičnoj situaciji, nada se da će ostati i po završetku sezonu, a s druge strane radi bez ikakve garancije da će njegov trud imati bilo kakvog utjecaja u budućnosti.

"Idemo utakmicu pa utakmicu pa ćemo vidjeti što će biti", jedino je što može konstruktivno reći o tome, ne očekujući da će sa sportskim direktorom krojiti momčad za sljedeću sezonu. U svakom slučaju ima jako težak posao, jer mora angažirati momčad u trenutku kada ova na ljestvici ne može ni gore ni dolje te kada teško može postaviti autoritet, potpisavši ugovor sa klubom samo do kraja sezone.

"Pobijediti Belupo u Koprivnici u ovom trenutku sjajan je rezultat. Igrači su pokazali da mogu i to je ono što je najvažnije. No ne želimo se više vraćati na taj susret, jer ispred nas je nova teška utakmica, ona s Cibalijom na Poljudu. Radi se o momčadi koja je posljednjih godina među najboljima u HNL-u te iako smo favoriti, očekujem jako zahtjevan susret."

"Cibalia ima i glavu i rep, a ne treba zaboraviti da je Stanko Mršić trener koji je vodio najviše utakmica u HNL-u. On itekako zna svoj posao i nema sumnje da će dati sve od sebe da iznenadi na Poljudu. Cibalia se bori za treće mjesto, sada kad su ispali iz Kupa, i ne bi se složio s vama da su u silaznoj putanji. Možda jesu izgubili u Varaždinu, ali proteklog vikenda su trebali pobijediti Dragovoljac", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"O igri Hajduka mi je pak teško govoriti. Prekratko smo zajedno, a mogu samo reći da su hrabrost i trka minimum koji treba krasiti ovu momčad".

"Čop i Kalinić iskoristili priliku"

Što se tiče momčadi Bijelih, u posljednjoj utakmici iskočili su mladi napadač Duje Čop koji je dobio pravu priliku te vratar Lovre Kalinić.

"Duje je odlično radio na treninzima, a nakon onoga što smo vidjeli ja i moji suradnici, zaslužio je šansu. Ne bih htio govoriti o tome je li do sada bio degradiran ili ne. Lovre Kalinić je pruženu šansu iskoristio, po logičnom slijedu on je bio drugi vratar u posljednje vrijeme i normalno je bilo da upravo on zamijeni Subašića koji je i dalje ozlijeđen, ima istegnuće zadnje lože. Ahmad? Nisam ga vodio jer nam takav tip igrača nije trebao u Koprivnici, za utakmicu s Cibalijom situacija je već dijametralno suprotna."

Na koncu dodajmo kako će Bijeli danas dva puta trenirati te će i odigrati prijateljsku utakmicu kako bi isprobali Čileanca Espinozu. Navodno je zanimljiv materijal, a Hajduk bi mu mogao ponuditi ugovor u narednim danima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara