Pobuna u Osijeku: "Ne oduzimajte nam reprezentaciju, Hrvatska ovdje nikada nije izgubila"

Pobuna u Osijeku: "Ne oduzimajte nam reprezentaciju, Hrvatska ovdje nikada nije izgubila"

Foto: Hina

REAGIRAJUĆI na najave o mogućem preseljenju kvalifikacijske utakmice za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Rusiji Hrvatska - Finska iz Osijeka, osječko-baranjski župan Ivan Anušić u srijedu je pozvao Hrvatski nogometni savez (HNS) da ostane pri ranijoj odluci da se sraz dviju reprezentacija održi 6. listopada, na osječkom stadionu Gradski vrt.

U priopćenju za javnost Anušić navodi kako je najava o preseljenju utakmice, najvjerojatnije na riječki stadion, "iznenadila nogometnu publiku Slavonije i Baranje", posebice jer "Hrvatska u srcu Slavonije nikada nije izgubila ni jednu utakmicu", a "pune tribine i vatrena publika uvijek su igrač više kada igra hrvatska reprezentacija".

Podsjeća kako su se na osječkom stadionu i do sada, unatoč kišama, igrale utakmice uz podršku punih tribina, pa kiša, koja i danas pada u većem dijelu Hrvatske, nije objektivan razlog za oduzimanje domaćinstva Osijeku. Također, prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, kiša nije najavljena "cijeli tjedan prije utakmice".

"Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske, koji su svaki put do sada pokazali kako se srcem navija za svoju reprezentaciju i siguran sam kako će Hrvatska u Osijeku nastaviti dosadašnji pobjednički niz", poručio je župan Anušić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara