Počele školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Počele školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

U ROVINJU su 5. svibnja svečano otvorena završna natjecanja srednjoškolaca u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, atletici i krosu.

Na natjecanjima sudjeluje više od 870 srednjoškolaca iz 101 srednje škole iz cijele Hrvatske.

Za najbolje natjecatelje osigurano preko 400 nagrada koje dodjeljuje Coca-Cola.

Tjelesne aktivnosti kao dio zdravog načina života mladih potiču se i razvijaju još u školskoj dobi. Nakon ždrijebanja po športovima, u Rovinju je svečano otvoreno Državno prvenstvo školskih športskih klubova srednjih škola - Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Svečanom su otvorenju igara za srednjoškolce na glavnom rovinjskom trgu prisustvovali g. Stjepan Puhak, pomoćnik ministra, g. Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole u Hrvatskoj, te gradonačelnik grada Rovinja g. Giovanni Sponza.

Tom je prilikom naglašeno koliko je bitno da mladi vode zdrav život te da se bave tjelesnim aktivnostima i razvijaju navike aktivnog stila života.

U sklopu popularizacije športa u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo prosvjete i športa u suradnji s Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. organizira Državno prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Tjelesne aktivnosti mladih stvaraju nove vrijednosti u njihovu slobodnom vremenu i navike redovitog vježbanja te pridonose očuvanju i unapređenju njihova zdravlja. Športske školske aktivnosti dio su programa Ministarstva prosvjete i športa koje se tim projektom žele još više afirmirati u javnosti kako bi se što veći broj mladih u Hrvatskoj uključio u školske športske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola - Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha 2003., od 5. do 7. svibnja, srednjoškolski športski klubovi nadmeću se u šest disciplina za mladiće (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis i atletika, kros) i pet disciplina za djevojke (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis i atletika, kros).

Natjecanja, koja počinju 6. svibnja ujutro održavat će se u: Buzetu, Lovreču, Umagu, Pazinu, Labinu, Rovinju, Poreču, Taru, Višnjanu i Puli.

Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., u sklopu globalnog Olimpijskog programa za mlade, među prvima pridružuje hrvatske srednjoškolce vršnjacima u Velikoj Britaniji i Francuskoj gdje se taj program aktivno provodi.

Cilj je Olimpijskog programa za mlade Coca-Cole poticanje mladih na aktivan i zdrav život.

Više informacija o projektu možete naći na internetskoj stranici: http://www.prosvjeta.hinet.hr/mips/aktualno/cola/.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara