Počinje 19. splitski polumaraton: Dječja utrka će se održati unatoč buri

Počinje 19. splitski polumaraton: Dječja utrka će se održati unatoč buri
Foto: STHM

MARATON klub Marjan, kao najveći i najpoznatiji maraton klub u Dalmaciji i jedan od najvećih u Republici Hrvatskoj, od 22. do 24. veljače 2019. organizira manifestaciju 19. SPLIT HALF MARATHON koja se sastoji od:

- sportskog sajma ''Start'' (od 22.02. do 24.02. u SC Gripe)
- humanitarne utrke "dm dječje milje" (23.02. za djecu uzrasta 6 do 15 god.)
- ''Trofej Slobodne Dalmacije'' - utrke na 5 km (24.02.)
- utrke polumaratona i štafetnog polumaratona (24.02.)
- dodjele medalja i završne zabave (24.02.).

Na manifestaciji 2019. godine sudjeluje gotovo 2500 trkača na polumaratonu, gotovo 400 trkača na utrci građana ''Trofej Slobodne Dalmacije'', više stotina djece na ''dm dječjim miljama'', a očekuje se oko 15.000 posjetitelja iz Hrvatske i svijeta.

Kristijan Sindik, predsjednik organizacijskog odbora 19. Split Half Marathona,
izrazio je zadovoljstvo značajnim rastom broja sudionika i objavio kako će ulicama Splita trčati gotovo 2500 polumaratonaca, 400 trkača će proći srcem Splita na utrci ''Trofej Slobodne Dalmacije'', a više stotina djece će se okušati na utrkama ''dm dječje milje''.

Uvod u utrke je već u subotu kada su na programu dječje utrke u 15:00 sati, dok će festival trčanja početi u nedjelju u 9:00 sati sa startom polumaratona, a nastaviti se utrkom Trofej Slobodne Dalmacije koja starta u 9:10. Potom je izrazio posebno zadovoljstvo i ponos što će ove godine na utrci sudjelovati cijeli niz poznatih osoba kako iz javnog života, tako i iz sportskog, a posebno je istaknuo Boruta Pahora – predsjednika Republike Slovenije, Andru Krstulovića Oparu –gradonačelnika Grada Splita, Matiju Posaveca – župana Međimurske županije te poznate Splićane iz sportskog i javnog života Nenada Periša, Igora Borasku, Marka Žaju, Damira Primorca.

Utrka ''dm dječje milje'' se održava danas po programu sa startom TIĆI A u 15.00 h. Mijenja se jedino dionica za najstarije GRDELINE, koji će umjesto 2500 m, trčati 1250 m zbog jačeg vjetra na zapadnoj obali.

Naglasio je kako je ove godine konkurencija najjača do sada te se u Split vraćaju dva dosadašnja pobjednika, od kojih je jedan i nositelj rekorda staze, te je izdvojio imena kao što su Joel Maina Mowangi, Laszlo Gregor, Wycliffe Biwott, a od žena je istaknuo našu Nikolinu Šustić, aktualnu svjetsku prvakinju na 100 km, Genet Gashie, Buzuayehu Mohamed Ahmed i Csilla Pap. Osim navedenih, ove godine sudjeluje i running tim Europske Centralne Banke s više od 20 članova, a Sindik je posebno istaknuo novu suradnju s Moskovskim maratonom čiji predstavnici sudjeluju u utrci i na sajmu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara