POGLEDAJTE KADROVE IZ SPLITA Rekordan broj trkača pod pahuljama

POGLEDAJTE KADROVE IZ SPLITA Rekordan broj trkača pod pahuljama

Foto: Index

NI snježne pahulje ni hladnoća nisu omele održavanje ovogodišnjeg, 18. po redu Splitskog polumaratona, manifestacije sportskog i humanitarnog karaktera koju organizira Maraton klub Marjan. Preko 2000 sudionika iz 40 zemalja istrčalo je 21 kilometar dugu rutu, a pobjedu je odnio Mađar László Gregor. Drugo mjesto osvojio je Talijan Diego Avon, a treće srpski predstavnik Darko Živanović. Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je domaća predstavnica Matea Matošević Hačić, drugo mjesto pripalo je Crnogorki Slađani Perunović, a treće Mađarici Ziti KÁcser.
 
Splitski polumaraton daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize te je u suradnji s Rotary klubom Kaštela i Odborom za Rotary zakladu Rotary Districta 1913 Hrvatske drugu godinu zaredom organizirao i humanitarnu END POLIO utrku na 5 kilometara. 30 kuna od svake uplaćene startnine za ovu utrku Splitski polumaraton uplatit će u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize. Najbolje vrijeme od 400-tinjak prijavljenih na END POLIO RUNU istrčao je domaći predstavnik Jure Božinović, drugo mjesto pripalo je Crnogorcu Dragoljubu Koprivici, a treće natjecatelju iz BiH Branimiru Šatari. Kod žena je slavila domaća predstavnica Ivona Zemunik.
 
Ovogodišnji snježni polumaraton došao je podržati i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. "Ovo ima samo u Splitu! Kad čovik vidi ovu sliku, odmah se bolje osjeća. Volio bih da i ja mogu sada otrčati barem pet kilometara, ali dogodine ću! Ovo je sjajno, više od 2000 ljudi kojima ništa ne smeta, vole sport, vole zdravlje, vole ovaj grad, došli su iz 40 zemalja i ništa ih ne može spriječiti da 18. Polumaraton prođe na najbolji mogući način. Vjerujem da će današnje slike iz našega grada objaviti brojne televizije širom svijeta",  kazao je gradonačelnik. Uz Krstulovića Oparu, potporu 18. Splitskom polumaratonu svojim dolaskom su pružili i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban koji je istaknuo važnost ovog događaja za turizam Splitsko-dalmatinske županije. Izrazio je oduševljenje organizacijom polumaratona, od srca zahvalio organizatorima i obećao im još veću podršku SDŽ u organizaciji budućih utrka. Nagrade najboljima uručili su i zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović te predsjednica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U sklopu manifestacije organiziran je i sportski sajam „Maratonski grad“ u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe. Prvo izdanje ovog sajma obilježila su besplatna predavanja vrhunskih stručnjaka iz polja nutricionizma, kineziologije i fizioterapije.
Splitski polumaraton postao je sportski brand koji je u periodu izvan turističke sezone preuzeo ulogu glavnog pokretača turističkog prometa i jedan je od vodećih motiva dolazaka turista. Riječ je o manifestaciji koja iz godine u godinu obara rekorde broja prijavljenih natjecatelja. 18. izdanje Splitskog polumaratona još je jednom potvrdilo da je grad podno Marjana najsportskiji grad na svitu. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara