Pogledajte kako teku pripreme mlade hrvatske MMA nade uoči FFC debija

Pogledajte kako teku pripreme mlade hrvatske MMA nade uoči FFC debija

Foto: FFC

U LINZU će se 21. listopada održati 30. po redu priredba Final Fight Championshipa, najjače regionalne borilačke organizacije. FFC 30 donosi šest uzbudljivih MMA borbi, šest kickboxing mečeva i boksački meč u kojem će nastupiti Hrvoje Sep.

Za svoju jubilarnu tridesetu priredbu ova borilačka organizacija potrudila se pripremiti popis borbi s jednim od najjačih imena na borilačkoj sceni, ali i dati priliku mnogim mladim borcima pred kojima je svijetla budućnost.

Jedan od njih je i 21-godišnji Luka Ćurković na kojega svakako treba obratiti pozornost, ne samo u ovome meču već i nastavku njegove karijere jer ovaj mladić mnogo obećava!Luka je nanizao pet uzastopnih pobjeda do sada pa je očekivano stigao i poziv FFC-a. "Uzbuđen sam, to je nešto što sam stvarno želio i čekao, a sad se to i ostvarilo. Treniramo naporno za tu borbu i spreman sam", poručio je Luka uoči svog najozbiljnijeg testa u dosadašnjoj karijeri.

A test je za tjedan dana u TipsAreni u Linzu gdje će Ćurković otvoriti MMA dio večeri. Na suprotnoj strani ringa stajat će Dominic Schober, austrijski borac koji će također odraditi debi nastup u FFC ringu.

"Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva. Specijalnost mu je boks. Dosta je čvrst u rušenju, ali nama to ne predstavlja neku veliku prijetnju jer je moj trener Ban jedan od najboljih hrvača u Hrvatskoj. Stoga mislim da ne bi trebao predstavljati neki problem u hrvanju," rekao je o svome protivniku. "Jedino je malo iskusniji od mene".

Ćurković je dio poznatog zagrebačkog tima “Ban”, koji vodi Bernard Ban, a iz kojeg su potekli mnogi poznati hrvatski borci poput Filipa Pejića. Ban je istaknuo Lukine hrvačke sposobnosti i kondicijsku spremnost kao glavnu prednost.

Više o Lukinim MMA počecima i pripremama za FFC 30 doznajte u videu!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara