Pogledajte sve provale Davora Šukera: Od žita u kukolju do gospodina Trapa

Pogledajte sve provale Davora Šukera: Od žita u kukolju do gospodina Trapa
Foto: Getty Images/Guliver Image

DAVOR ŠUKER je na godišnjoj Skupštini HNS-a izvalio najnoviju glupost u nizu nebuloza koje je u karijeri izjavio i koje je teško popisati.

Predsjednik HNS-a pričao je o SP-u u Rusiji i igranju reprezentacije u Splitu, a pred kraj izlaganja novinari su ga pitali hoće li biti preslagivanja u Savezu nakon što je potpredsjednik Tomislav Svetina osvojio vlast u ZNS-u.

''Mislim da smo imali izbore prošle godine, točno u ovo vrijeme. Vrijeme će pokazati i zato vas molim da sačekate tri godine. Rado bih vam odgovorio, ali nisam futrolist da bih vam odgovorio tko će biti predsjednik, tko generalni tajnik, a tko izbornik. Prošle su godine bili izbori, pa ste tada dosta toga fulali. Nadam se da ćete fulati i ovaj put. Hvala'', odgovorio je Šuker.

Tko ili što je futrolist nitko nije uspio doznati, ali kad je Šuker u pitanju više ništa ne može iznenaditi. Nije ovo prvi put da se pogubio kad se poteglo pitanje njegove smjene. Prije godinu i pol, uoči utakmice s Ukrajinom, ovo je izjavio na pitanje o njegovu mogućem odlasku s te funkcije:

"U ovom trenutku najvažnije je to da pobijedimo Ukrajinu i uzmemo ta tri boda. I da se pod našim vodstvom nacionalne reprezentacije kvalificiraju na svjetska i europska prvenstva. A poslije ovi skupštinari, koji su pravi sportski djelatnici, koji su možda najzdravije tkivo ovog društva... I molio bih vas da malo ispitate malo, prije nego što napravite neka pitanja ovako s otrovnim strelicama prema HNS-u. Odite na ove male utakmice i pitajte te sportske radnike. Ako nađete da mi netko ne daje potporu, sigurno da će biti neki protukandidat. A zašto bih ja sad trebao učiti koje su procedure, to prepuštam ili budućem kandidatu, ili da ću ponovo imati najviše glasova, ili da ću biti sam kandidat."

Nije znao tko je Hrvoje Ćustić

Nekoliko mjeseci kasnije bio je u SAD-u gdje je dogovarao detalje oko prijateljske utakmice s Meksikom. Uhvatili su ga novinari CroatianSports.com-a. 

"Znate, želimo odigrati utakmicu i u Zadru, da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je u Zadru jedan igrač umro", objašnjavao je Davor Šuker u razgovoru za CroatianSports tijekom turneje u Americi.

Novinar je spomenuo ime igrača, a Šuker je nastavio:

"Da, Ćosić, i želimo tamo nešto odigrati da odamo počast. Ali danas u nogometu nije lako", kazao je Šuker koji nije znao prezime Hrvoju Ćustiću.

Nakon pobjede protiv Malte i osiguranja izravnog plasmana na Euro 2016. godine predsjednik HNS-a održao je jedan od besmislenijih govora.

Žito u kukolju

"Nadam se da ćemo svi biti zajedno u Francuskoj. Nadam se da ćemo ispuniti rendezvous, da ćemo biti ponos i dika", rekao je Šuker pa nastavio:

"Grupna je faza. Mislim da ima 10 utakmica i sjetimo se da smo si olakšali onu utakmicu protiv Azerbajdžana, ali to je sad nebitno. Od 10 utakmica moraš skupiti što više bodova i nije lako pobijediti tu Italiju. Sjetite se da smo mi imali dobru šansu, ali nije lako pobijediti Italiju. Ponavljam, presretan sam zbog igrača, zbog izbornika. Ponovilo se ono da ekipa od 10 utakmica mora napraviti veći skor. Na kraju smo ga napravili. Nije bilo lako kad smo čuli da je 0:1, ali smo vjerovali da je Italija bolja 40 posto od Norveške i baš zbog toga smo presretni i to je to."

Novinari su ga pitali kako misli riješiti problem navijača u Francuskoj, Šuker je odgovorio:

"Uvijek ima žita u kukolju i tu mi ne možemo. Ponavljam, državne institucije. Zahvalio bih se malteškoj policiji. Jeste li pitali maltešku policiju koji su problemi bili. Nadam se da... Mi ćemo samo igrati nogomet."

Iste godine je UEFA birala najbolje golove u povijesti Europskog prvenstva, a njegova majstorija protiv Danske na Euru 1996. ušla je u uži izbor. UEFA je zamolila Šukera da prokomentira taj gol i snimila ga.

"Po meni, ja prvu uvijek ideju koju imam u glavi ja želim ostvariti. Da li je ona teža, da li je ona tehničko zaista teško da je napraviš, da li razmišljaš u primjesi sekundice ili djeliću sekunde 'Joj, to možda neću uspjeti', ali napadač koji je samouvjeren i koji to radi na treningu... Za mene je ta opcija bila prva", objasnio je Šuker.

Citirao je Donalda Trumpa pa ga oslovio krivim prezimenom:

"Želimo cjeloviti Zakon o sportu i za sve sportaše. Sve ostalo je, kako bi rekao gospodin Trap, fake news."

Uostalom, pogledajte videa:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara