FIFA

Pokrenuta kriminalna istraga protiv Giannija Infantina

Pokrenuta kriminalna istraga protiv Giannija Infantina
Foto: Getty Images/Gulilver Image

GIANNI INFANTINO, predsjednik Fife, ponovno je u fokusu javnosti iz loših razloga.

Protiv njega su podignute četiri prijave od strane nepoznatih osoba. Švicarski tužitelj Stefan Keller ima dužnost istražiti prirodu odnosa i sastanaka između Infantina i bivšeg glavnog državnog odvjetnika u Švicarskoj Michaela Laubera.

Lauber je prošli tjedan podnio ostavku nakon što je utvrđeno kako je sastanke s Infantinom održavao u vrijeme kada je njegov ured vodio istragu protiv Fife i dužnosnika njemačkog nogometnog saveza zbog sumnje u kupovanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Podsjetimo, suđenje čelnicima njemačkog saveza okončano je zbog zastare ovog travnja. Njemačka je  pobijedila Južnoafričku Republiku prilikom kandidature za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Zakon u Švicarskoj nalaže kako suđenje za koruptivna djela može početi maksimalno 15 godina od počinjenja dijela. S obzirom na to da se događaj dogodio 2005. godine, nastupila je zastara zbog koje dužnosnici ne mogu biti procesuirani.

Tužitelj Keller naznačio je kako su susreti Infantina i Laubera sumnjivi s obzirom na to da su se odvijali u vrijeme kada je Fifa nastojala zataškati aferu oko kupovine prvenstva. 

Infantino je porekao takve navode: "Sastali smo se, pa što? To je sasvim legitimno. Nadam se da će se ove apsurdne optužbe riješiti što prije."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara