REPREZENTACIJA U SPLITU

Policija blokirala dio splitskih prometnica, evo kuda ne smijete voziti

Policija blokirala dio splitskih prometnica, evo kuda ne smijete voziti
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija večeras u 20:45 sati igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. protiv Mađarske u Splitu.

To je prva utakmica reprezentacije u Splitu nakon četiri i pol godine, a u gradu su na snazi posebne mjere osiguranja.

Policija je priopćenjem javila koje će prometnice zbog utakmice danas biti zatvorene te moli građane za strpljenje i oprez. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Kako smo već najavili u priopćenju za javnost od 3. listopada, još jednom podsjećamo da je jutros od 7:00 sati uspostavljena blokada prometa  u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom i stanara).

Od 7:45 sati u ulici Put Lore bit će uspostavljeni blokadni punktovi, te će od rotora do TC Lidl u biti cijelosti onemogućen promet. Blokada prometa bit će uspostavljena sve do završetka osiguranja.

Od 16:30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza). 

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama: Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Obzirom da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama inače pojačan intenzitet prometa i dolazi do gužvi, a na dan odigravanja utakmice očekujemo i dodatne gužve u prometu, savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi javno okupljanje proteklo bez izgreda.

Zahvaljujemo na suradnji!

S poštovanjem,

Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara