Policija ne derbiju privela 34 navijača

Policija ne derbiju privela 34 navijača

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

TIJEKOM derbija između Dinama i Hajduka na Maksimiru, koji su Splićani dobili 1:0 golom Ohandze u 52. minuti, nije zabilježen nijedan incident među navijačkim skupinama.

"Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice u službene prostorije dovedene su 34 osobe, uglavnom zbog alkohola i pirotehnike, odnosno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", poručila je policija.

Istaknuto je kako je ovaj sportski događaj proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika te je za osiguranje bio angažiran veći broj policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među navijačkim skupinama nisu zabilježeni incidenti ni sukobi, izvijestio je PUZ, zahvalivši se posjetiteljima što su slijedili objavljene upute i tako doprinijeli da utakmica protekne u sportskom duhu.

Nogometna utakmica proglašena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika s obzirom da se očekivao veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina. Policija je uoči utakmice pozvala navijače i gledatelje da se prije njezina početka, tijekom utakmice i poslije nje ponašaju fer, korektno i sportski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara