Policija traga za navijačem koji je bakljom ozlijedio policajca

Policija traga za navijačem koji je bakljom ozlijedio policajca

Foto: Davor Javorović/Pixsell

NAKON finala Kupa između Dinama i Hajduka (1:0) u Vinkovcima PU Vukovarsko-srijemske oglasila se  priopćenjem za javnost u kojem navodi kako je utakmica prošla bez izravnog sukoba navijačkih skupina, kao i bez narušavanja stanja sigurnosti u samom gradu. 
 
"Tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena su postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja. U 66. minuti nogometne utakmice, zapaljen je veći broj baklji koje su potom bacane na teren, baklja je pogodila policijskog službenika interventne jedinice policije te ga lakše ozlijedila", navode iz PU. 
 
Posebno će tražiti odgovorne za ozljeđivanje policajca tijekom Torcidine bakljade.
 
"Sporni događaj u kojem je ozlijeđen policijski službenik i dalje je predmet kriminalističkog istraživanja, a kako je stadion bio pokriven video-nadzorom, snimke se pregledavaju kako bi se utvrdili svi sudionici događaja i njihova odgovornost."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara