"Pomor" Hrvata na Indoorsu - Ispao i Karlović: Teško je nakon duge pauze ne očekivati oscilacije

Foto: Šime Šokota / Cropix

NASTAVLJA se "pomor" hrvatskih tenisača na Zagreb Indoorsu. Nakon Franka Škugora, Nikole Mektića danas su u prvom kolu ispali Antonio Veić te Ivo Karlović, a pridružili su im se Ivanišević i Čilić u parovima.

Ivo Karlović igrao je protiv Nijemca Brandsa, samouvjereno krenuvši u prvi set. Dobro je držao servis, međutim pri kraju seta ponestalo mu je koncentracije, što je Nijemac iskoristio, oduzevši mu servis i tako odvevši prvi set u svoju korist.

Pritisak je tada bio još veći na leđima oporavljenika Karlovića, međutim Ivo se dobro nosio s njim, cijeli set držeći servis gemove. Tako se došlo do tie-breaka gdje je hrvatski tenisač jednim odličnim forehandom i izlaskom na mrežu došao do mini-breaka kojeg je snažnim servisima pretvorio u rezultatski egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović: Odlučivale su sitnice

Treći set uvelike je nalikovao drugom, međutim ovdje je Karlović u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio Brandsu, koji je na koncu ipak zadržao svoj servis. Opet se odlučivalo 13. igrom, a sve je upućivalo na novu dobru prezentaciju Karlovića, kojem tie-breakove u pravilu leže.

Ipak, Karlović je očajno ušao, izgubivši tri svoja servisa, nakon čega je Nijemac poveo sa 6:0. Povici sa tribine "nije gotovo" malo su podigli samopouzdanje, Karlović je odservirao as, ali je potom Brands odličnim servisom stavio točku na i.

"Nisam zadovoljan, moglo je bolje, ali moram prihvatiti da je povratak nakon duge stanke težak. Operirao sam tetivu koljena, dugo nisam igrao i za očekivati je da će biti oscilacija. Protiv Brandsa odlučivale su sitnice i krivo mi je što susret nije otišao u moju korist. Ipak, nadam se boljemu u budućnosti, želim se vratiti u stari ritam", rekao je Karlović nakon susreta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara