Potpisao za Marseille, a onda ga dočekao njegov Šibenik: "Od 16. sam se probijao vani, sad se sve isplatilo"

Potpisao za Marseille, a onda ga dočekao njegov Šibenik: "Od 16. sam se probijao vani, sad se sve isplatilo"
Foto, video: Šibenik.in

''OSJEĆAJ je predivan. Napokon sam se vratio i sad je vrijeme za obitelj. Sletio sam prije sat i pol, dva, i sve je proteklo u redu. Potpisao sam ugovor s Olympique Marseilleom što mi je velika čast i zadovoljstvo. Zadovoljan sam i što se tiče samog kluba i projekta. Sretan sam, došlo je vrijeme i za moju promjenu sredine. Radujem se dolasku u moje Bilice i bit će sigurno slavlje do dugo u noć'', kazao je srebrni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car novinarima kada je došao u Šibenik, piše Šibenik.in.

Duje je zahvalio obitelji, djevojci i prvom treneru Mili Petkoviću za kojeg je kazao da je ostavio velik trag u njegovoj nogometnoj karijeri.

''Hvala mojim najbližima, djevojci, mom prvom treneru i ljudima iz HNK Šibenik u kojem sam se razvijao i u koji sam došao sa samo sedam godina. Presretan sam što smo učinili cijelu Hrvatsku ponosnom, a posebno mi je drago biti prvi šibenski nogometaš sa srebrnom medaljom. Nije bilo lako, od 16. godine probijao sam se u inozemstvu, ali sve se isplatilo'', kazao je.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk, koji je bio i predsjednik HNK Šibenik dok je Duje igrao za taj klub, čestitao je Duji na uspjehu.

''Teško je riječima opisati koliko smo ponosni, cijela Hrvatska je ovih mjesec dana proživljavala zajedništvo. Učinio si nas ponosnim, a mala Hrvatska je dokazala da ima velike ljude, velike igrače i navijače. Čestitke i na transferu u Marseille, a moram reći da očekujemo da ćemo te još koji put ovako primiti'', kazao je župan Goran Pauk.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako je ono što je hrvatska nogometna reprezentacija napravila nemjerljivo.

''Probudili ste emocije svih građana, a Duje, ti si pokazao da se radom i trudom može puno postići. To dokazuje i transfer koji je rezultat ambicija, a pred Dujom je sigurno još puno velikih uspjeha'', kazao je gradonačelnik Burić.

Duje je gradonačelniku Buriću poklonio dres u kojem je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrao s Islandom, a župan i gradonačelnik Duji su uručili plaketu i prigodne poklone.

Velik doček sprema se i u Dujinim rodnim Bilicama, a tamo će ga večeras dočekati brojni sugrađani i načelnik Josip Ćaleta, a očekuje se da će fešta potrajati do dugo u noć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara