Poznati detalji stravične nesreće vozačice Formule 3: Imala je anđela na ramenu

Poznati detalji stravične nesreće vozačice Formule 3: Imala je anđela na ramenu
FOTO: Screenshot

SOPHIA FLOERSCH, 17-godišnja vozačica Formule 3, jučer je izgubila kontrolu nad bolidom na Velikoj nagradi Macaa i pri brzini od 270 kilometara na sat izletjela sa staze.

Floersch je uspjela čak izaći iz potpuno smrskanog bolida. U liječničkom izvješću piše da je mlada Njemica pretrpjela frakturu kralježnice. Prevezena je u bolnicu, stabilno je i za sada nije poznato kakve će posljedice imati jučerašnja nesreća na njezinu karijeru i život.

“Sve je u redu, ne strahujemo od paralize zbog koje je pod hitno morala biti podvrgnuta operaciji. Sretni smo što se oporavlja i što sve ide u dobrom smjeru”, kazao je Frits van Amersfoort, vlasnik momčadi Van Amersfoort Racing, čija je vozačica Flörsch u borbi za bodove u Europskoj Formuli 3.

Šef momčadi kroz koju su prošli vozači Formule 1 Max Verstappen i Charles Leclerc, a za koju je vozio i sin legendarnog Michaela Schumachera Mick, rekao je da je 17-godišnjakinja zasigurno imala "anđela na ramenu".

Van Amersfoort se sudarila s bolidom Jehana Daruvala, a potom je naletjela na automobil za čijim je upravljačem bio Sho Tsuboi i poput rakete se vinula u zrak pri brzini od 276 km/h.

Pred mladom vozačicom je dug oporavak nakon sedmosatne operacije. Sve bi trebalo biti u redu, a vlasnik momčadi ponovno je očekuje za upravljačem.

“Takva je krv onih koji se natječu u automobilističkim utrkama, uvijek se vraćaju jer je to ono što vole raditi.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara