Pravi Ronaldo podržava finale Cope u Španjolskoj: "Dobro sportsko rješenje"

Pravi Ronaldo podržava finale Cope u Španjolskoj: "Dobro sportsko rješenje"
Foto: EPA-EFE

ZA tri dana s početkom u 20:30 na rasporedu je uzvratna utakmica finala Copa Libertadoresa koja je bila odgođena zbog masovnih nereda na ulicama Buenos Airesa. 

Utakmica se trebala igrati dan kasnije, ali atmosfera je bila previše naelektrizirana pa je ponovno odgođena. Zato je Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) premjestila uzvrat u Madrid na Santiago Bernabeu.

Mnogima se ta ideja nimalo nije svidjela. Govorilo se da je finale Cope takvim potezom izgubilo svoju draž, a u CONMEBOL-u su se opravdavali ulogom argentinske dijaspore koja u Madridu broji 65 tisuća ljudi. Legende poput Riquelmea i Maradone javno su kritizirale takvu odluku, ali jedna zvijezda nema ništa protiv finala Cope u Španjolskoj. Njegovo ime je Ronaldo Luís Nazário de Lima, legendarni brazilski napadač i jedan od najboljih napadača u povijesti nogometa.

"Finale na Bernabeuu je dobro sportsko i logističko rješenje za obje momčadi, kao i za njihove navijače. Bila je hitna situacija. Ono što se dogodilo u Argentini bilo je vrlo ružno, ali to nije problem nogometa, nego tamošnjeg društva", rekao je Ronaldo za španjolski El Pais. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara