Prebijanje duga: Umjesto dva milijuna i 40 "kvadrata", Rukavini smanjen odštetni zahtjev

FRIŠKE vijesti s Poljuda govore da je struka (?) Hajduka konačno uspjela zadržati jednog mladog igrača. Mario Maloča prije početka priprema stavit će autogram na petogodišnji ugovor s Hajdukom. Prema ranijim najavama dopredsjednika Hajdukove Skupštine Mirka Klarića, potpisivanje nepovoljnih ugovora odlazi u povijest, a prvi primjer ugovora koji je u interesu kluba upravo je govor s talentiranim stoperom.

Glas Dalmacije navodi kako će Hajduk u slučaju otkupa ugovora tijekom prve tri godine dobiti stopostotnu odštetu. U slučaju transfera u četvrtoj godini Maloča će dobiti 20 posto, dok bi mu u petoj godini pripalo 30 posto iznosa. Radi se o puno povoljnijim uvjetima nego je prvotno tražio Maločin zastupnik, koji se nadao ulovu 60:40.

Nudi se Igor Novaković

Sjeća li se itko Igora Novakovića? Bivši Riječanin, s adresom u ruskom Tomsku, želi pobjeći iz dalekog svijeta gdje se nije uspio nametnuti niti ustaliti u prvoj momčadi. Novaković se nudi Hajduku, ali prema riječima sportskog direktora Ike Buljana, taj je transfer još uvijek daleko od realizacije. Nije tu kraj kratkim novostima s Poljuda. Klub je, naime, odlučio spustiti odštetni zahtjev za Antu Rukavinu.

Rukavina slobodan za 2,8 milijuna eura

Hajduk Rukavini duguje dio ugovorenih primanja te obećani stan i zbog toga će vodstvo smanjiti odštetni zahtjev za nezadovoljnog igrača na odlasku. Glas Dalmacije doznaje kako će umjesto 3 i 3,5 milijuna eura Hajduk za Rukavinu tražiti 2,8 milijuna eura.

Polovicu od tog iznosa klub će prema ugovoru podijeliti s igračem, odnosno, njegovim zastupnicima, dok će 40 posto od Hajdukovog dijela pripasti Šibeniku. Neće to biti povoljna prodaja, ni blizu, pogotovo u situaciji kada smanjenjem odštete klub prebija dug prema igraču.  Rukavina uslijed ovakvog dogovora neće biti prisiljen zadovoljštinu potražiti putem Arbitražne komisije HNS-a, već će ugovor s Hajdukom biti sporazumno raskinut. Hajduk Rukavini duguje oko dva milijuna kuna i stan od 40 kvadrata.

Visina odštete, kao i ostali detalji transfera Ante Rukavine precizno će se definirati u narednim danima, a zasad se kao naizglednija opcija za odlazak nameće turski Trabzonspor.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara