KOŠARKA

Predstavljen glazbeni spot za Dražena Petrovića

Predstavljen glazbeni spot za Dražena Petrovića
Foto: Hina

NA PRIGODNOJ svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u utorak je predstavljen glazbeni spot "Dražen – za sva vrimena" posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću koji je prije 26 godina izgubio život u prometnoj nesreći u Njemačkoj. 

"Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla  "Okovani Amadeus" čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine", rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuzikl inspiriran, po njegovim riječima, ne samo Draženovom veličinom i njegovim tragičnim krajem nego i Eshilovom antičkom tragedijom 'Okovani Prometej'. "Time smo željeli reći da je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku loptu kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima", kazao je Krajač.

Autor pjesme "Dražen – za sva vremena" je poznati glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro.

"Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reala, NBA-a i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put koji je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom", rekao je predstavljajući projekt autor scenarija Dražen Runje.

 "Siguran sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo", kazala je Draženova majka Biserka Petrović. 

Svečanom predstavljanju glazbenog spota "Dražen – za sva vrimena" nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, ali i veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD-a Robert Kohorst.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara