Predstavljen turnir odbojke na pijesku VIPme European Open 2003.

Predstavljen turnir odbojke na pijesku VIPme European Open 2003.

NAKON prošlotjedne najave, danas je na Jarunu, u Klubu odbojke na pijesku Zagreb, na konferenciji za novinare predstavljen turnir odbojke na pijesku europske serije VIPme European Open 2003.

Turnir će se održati od 20. do 22. lipnja na terenima odbojke na pijesku u sklopu RŠC-a Jarun.

Riječ je o drugom po redu VIPme European Open turniru, koji je svoje prvo izdanje imao 2002. godine. Jednako kao lani, i ove je godine potvrđen dolazak ponajboljih odbojkaša i odbojkašica iz preko deset europskih zemalja te najboljih hrvatskih predstavnika.

VIPme European Open, uz turnire na otoku Kreti i turskom gradu Alanyji, spada u 3 najjača turnira odbojke na pijesku europske serije.

Na glavnom turniru, koji se održava u subotu i nedjelju (21. i 22. lipnja), nastupa 16 muških i isto toliko ženskih parova. Od toga 10 parova ulazi u glavni ždrijeb izravno (na temelju renkinga), 2 para uz pomoć pozivnica organizatora, a preostala 4 svoje mjesto moraju izboriti kroz kvalifikacije.

Muški dio turnira predvodit će prvi nositelji i prošlogodišnji pobjednici Ukrajinci Babich i Khudoley, sjajan bugarski par Gavrilov i Todorov te najbolji hrvatski predstavnici Krešimir Perić i Grga Trimčevski.

Prve nositeljice ženskog dijela natjecanja bit će izvrsne Čehinje Sajerova i Sotkovska, a slijedi slovenski par Oblak i Sirk te predstavnice iz susjedne Mađarske Gudmann i Mester.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg VIPme European Opena najveći je do sada te iznosi 26.000 eura (13.000 eura osigurano je za ženski, a 13.000 eura za muški dio turnira).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potvrda snage zagrebačkog turnira jest i činjenica da sudionicima potencijalno donosi i određeni broj kvalifikacijskih bodova za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine.

"Uoči drugog izdanja VIPme European Opena ovom se prilikom želim zahvaliti svima koji su nam pomogli da ovaj turnir dovedemo i zadržimo u Zagrebu. Tu prije svega mislim na VIPnet kao generalnog i ostale sponzore, Europsku odbojkašku konfederaciju (CEV), poglavarstvo grada Zagreba te sve naše djelatnike i naravno promotora – marketinšku tvrtku MPG, bez kojih organizaciju ovako značajnog i zahtjevnog sportskog događanja ne bi bilo moguće realizirati. Iskreno vjerujem kako će ovogodišnji turnir i kvalitativno i organizacijski nadmašiti prošlogodišnje izdanje" – izjavio je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

U svom pismu namjere organizatorima, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora istaknuo je da cijela hrvatska obala, kao i Jarunsko jezero obiluje atraktivnim mjestima za održavanje turnira odbojke na pijesku.

To, prema njegovim riječima, predstavlja veliki potencijal koji se treba iskoristiti za popularizaciju i širenje ovog sporta u Hrvatskoj.

Premda će se na Olimpijskim igrama u Ateni odbojka na pijesku tek treći put pojaviti kao službena sportska disciplina, već je u Atlanti i Sydneyu ovaj atraktivni sport privlačio najviše publike.

Generalni sponzor VIPme European Opena VIPnet ponudio je dodatnu uslugu, vezanu uz ovogodišnje izdanje VIPme toura.

Ako želite primiti prvi sportski MMS izvještaj u Hrvatskoj, pošaljite VIP.sms poruku sadržaja MMS VIPme tour na broj 710.

Usluga je besplatna i redovito će izvještavati o događajima na VIPme Touru 2003. Sve što trebate je MMS mobilni telefon s aktiviranom VIP.mms uslugom.

Fotografije s prošlogodišnjeg turnira:>>Index.hr je internet media sponzor VIPme European Opena

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara