Predstavljena knjiga Zdenka Uzorinca "Zagrebački pingić"

VELIKA dvorana nakladničke kuće "Školska knjiga" bila je danas premala za sve ljubitelje stolnog tenisa i sportske djelatnike koji su nazočili predstavljanju knjige "Zagrebački pingić" autora Zdenka Uzorinca.

Šesta knjiga ovog bivšeg stolnoteniskog reprezentativca, trenera i istaknutog sportskog djelatnika i publiciste u posljednjih šest godina ilustrirana je kronologija zagrebačkog stolnog tenisa od prvih početaka do danas. Knjiga, na više od 300 bogato ilustriranih stranica, nudi iscrpne podatke o zagrebačkom stolnom tenisu od 1922. godine do danas s preciznim biografijama svih značajnijih igrača, trenera, istaknutih stolnoteniskih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Knjiga je dokument vremena, a vrijeme je sudac naših postupaka. Poanta ove knjige je okupiti sve koji su u osam desetljeća stvarali i razvijali ovaj sport," istaknuo je autor knjige.

Predsjednik Stolnoteniskog saveza Zagreba i jedan od najpoznatijih hrvatskih stolnotenisača, Dragutin Šurbek naglasio značaj Uzorinčeve knjige, koja je "putovanje kroz povijest zagrebačkog pingaća", i koja će znatno pridonijeti da neke osobe i događaji ostani trajno ubilježeni. Uz Šurbeka predgovor u "Zagrebačkom pingiću" napisao je i legendarni Žarko Dolinar, koji je bio prvi Hrvat s osvojenom zlatnom medaljom na svjetskim prvenstvima, a to mu je nažalost, bio i posljednji teks koji je taj ugledni sveučilištni profesor za života napisao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara